E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'da anlaşma çıkmayabilir---

Yunanistan'da anlaşma çıkmayabilir

Yunanistan'da anlaşma çıkmayabilir
29 Mayıs 2015 - 11:49 borsagundem.com

Yunanistan kreditörleri, G-7 Zirvesi’nde gerilimin yükselmesi ile birlikte anlaşmanın yakın olmadığı mesajı veriyor

Yunanistan’ın kreditörleri, kurtarma fonlarının serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmanın yakın olmadığını belirtiyorlar. Uluslararası kreditörler, borç yüklü Yunanistan’ın ekonomiyi revizyondan geçirmek adına daha güçlü taahhütlerde bulunması ve kamu maliyesini güçlendirmesi talebinde bulunuyorlar.

Yunanistan hükümetinin anlaşmaya varılması ile ilgili iyimserlik içinde olması Avrupa liderlerinin Almanya’da G-7 Zirvesi için bir araya geldiği toplantıda alay konusu oldu. Yetkililer daha fazla çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. Yunanistan Pazar gününe bir çözüme ulaşılabileceğini iddia etti.

AB Ekonomi ve Para Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici  Perşembe günü Dresden’de gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Taraflar anlaşmaya giden yolu henüz tamamlamadılar. Gece gündüz çalışmamız gerek” dedi.

Uluslararası kreditörler, bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, fonların serbest bırakılması için gelecek hafta ekonomik bir plan üzerinde anlaşmaya varılmasına ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Yunanistan’ın kredi anlaşmasının vadesi ay sonunda sona eriyor.

AB/Moscovici: Yunanistan’a yardım programı masada değil

AB Ekonomi ve Para Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan için olası üçüncü bir yardım ile ilgili görüşmelerin ülkenin kreditörler ile arasında bulunan mevcut kredi düzenlemeleri farklılıklarında köprü kurmaya başlaması halinde başlayabileceğini söyledi.

Moscovici, Cuma günü Bloomberg televizyonuna yaptığı yorumda, “Programı sonuçlandırmak için ilk önce ikinci programın değerlendirmesini sonlandırmak zorundayız. Daha sonra ek düzenlemeler ile ilgili konuşabiliriz. Bu problemleri, güçlükleri karıştırmayalım. Her biri oldukça zor, hassas meseleler ve ilgilenilmesi gerekiyor” dedi.

G7 maliye bakanları ve merkez bankaları yetkililerinin Almanya, Dresden’de bir araya geldiği toplantıda konuşan Moscovici, “Yunanistan ve uluslararası kreditörler bir anlaşmaya varmaktan uzak ve hızlanmamız gerektiği açık” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)