E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ın teklifi işe yaramıyor---

Yunanistan'ın teklifi işe yaramıyor

Yunanistan'ın teklifi işe yaramıyor
01 Temmuz 2015 - 15:27 borsagundem.com

Yunanistan'ın yeni kurtarma programı tekliflerinin kreditörlerin taleplerini karşılamadığı belirtiliyor

Yunanistan bütçe kesintileri ve politika değişiklikleri içeren ve yeni bir kurtarma paketi talep eden teklifi kreditörlere sundu. Ancak Avrupa Birliği yetkililerine göre bu teklif kreditörlerin taleplerini karşılamıyor.

MarketWatch'un haberine göre Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, dün gece kreditörlere gönderdiği mektupta, beş aydır süren açmazı sonlandırmak için bir takım tedbirler almayı teklif etti.

Bu tedbirler arasında emeklilik yaşının artırılmasının zamanlaması ve Yunan adalarına sağlanacak vergi kolaylıkları da yer alıyor. Aynı tedbirler müzakereler sona erdiğinde kreditörler tarafından reddedilmişti.

AB yetkilisi "Eğer Cuma günü yapılan teklifler dayanak olacaksa, bu mali açığı ciddi oranda artıracaktır. Diğer konulara da açıklık getirilmesi gerekecek" diye konuştu.

İkinci bir yetkili ise, Tsipras'ın tekliflerinin tartışılan tedbirlerden geri adım olduğunu ve üç kreditör kurum tarafından iyi karşılanmayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)