E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasa gündeminde enflasyon var---

Yurt içi piyasa gündeminde enflasyon var

Yurt içi piyasa gündeminde enflasyon var
03 Temmuz 2015 - 08:49 borsagundem.com

Beklentilere paralel veya daha düşük gelecek bir enflasyon rakamının endeksin yönü üzerinde etkili olması bekleniyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejisi analizinde yurt içi ve yurt dışı piyasa beklentilerine yer verildi. Açıklanacak verilerin piyasa üzerindeki etkisini değerlendiren Ziraat Yatırım'ın raporunde şu değerlendirmeler yer aldı:
   
"SABAH STRATEJİSİ"   
TCMB tarafından açıklanan, 26 Haziran haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, hisse senetlerine 174mn USD, DİBS'e ise 320mn USD para girişi yaşanmıştır. Küresel çapta faiz artışı sürecinin gündeme geldiği ortamda gelişmekte olan ülkeler gibi Türkiye'den de özellikle sabit getirili tarafta çıkış yaşanmıştı. Beş haftalık süre boyunca da DİBS'ten yaklaşık 2.2milyar USD para çıkışı gerçekleşmişti. 
   
Dün ABD'den açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilere paralel gelirken, faiz artırım süreci ile ilgili net bir sinyal vermedi. Önümüzdeki günlerde söz konusu süreç ile ilgili veriye bağımlılık devam edecektir. Kısa vadeli etkisi ise nötr.

Bugün yurtiçinde Haziran ayı enflasyon rakamları ( beklenti: aylık -19bp) takip edilecektir. Beklentilere paralel veya daha düşük bir enflasyon rakamı endekste tepki alımlarının güçlenmesine neden olabilir. Aksi durumda endekste tekrar 81bin seviyesine doğru bir geri çekilme yaşanabilir ki olası koalisyon senaryolarının halen masada olduğu ortamda söz konusu seviyelerden tepki alımları gelebilir. Endekste ilk önemli direnç ise 82.250 seviyesinde. Sonra 82.600.

Bugün kapalı olan ABD borsaları dünü hafif ekside kapattı. Asya piyasaları satıcılı iken SHCOMP %3,25 değer kaybı yaşamakta. Dolar/TL ise hafif yukarıda. Dolayısıyla endeksin güne hafif satıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)