E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içinde gündem enflasyon raporu olacak---

Yurt içinde gündem enflasyon raporu olacak

Yurt içinde gündem enflasyon raporu olacak
27 Ocak 2015 - 08:40 borsagundem.com

Başçı’nın özellikle önümüzdeki dönem faizlerin seyri ile ilgili söyleyecekleri piyasaların merceğinde olacak

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Dünya genelinde Yunanistan tedirginliği çabuk atlatıldı…
   
BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 90.294-91.412 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 90.412  seviyesinden yüzde 0,75 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,29 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,47 değer kazandı.
   
Haftanın ilk işlem gününde Euro Bölgesi’nde veri akışının yanı sıra haftaya başlarken, Yunanistan’da yapılan seçim sonuçlarının etkisiyle güne tedirgin başlayan Avrupa borsalarında gün içerisinde toparlanma çabaları sonuç verdi. Söz konusu toparlanma çabalarına Almanya’da IFO iş ortamı güven endeksi rakamları katkıda bulunurken, Ocak ayında IFO, 106,7 puan ile hem beklentilerin üzerinde geldi hem de bir önceki veriye göre yükseldi. Ayrıca IFO tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın Almanya ekonomisi üzerinde bir etkisinin olmadığı ve Almanya ekonomisi üzerinde kara bulutların dolaşmadığı açıklaması yapıldı. Bugün ABD’de dayanıklı tüketim malı siparişleri, konut fiyatları, tüketici güveni ve yeni konut satışları verileri izlenecek.
   
ABD tarafında da önemli bir veri akışı gündeme konu olmamakla birlikte, ABD borsaları Yunanistan’da yapılan seçim sonuçlarının etkisiyle güne düşüş ile başladı. ABD borsalarında gün içerisinde hisse bazlı hareketlerinde etkisiyle dalgalı seyir görülürken, ABD borsaları günü pozitif tamamladı.
   
Yurt içinde görülen manzarada  Yunanistan’da yapılan seçim sonuçlarının ardından gelişmekte olan ülke para birimi grubunun yeni haftaya dolar karşısında değer kaybıyla başlaması ve Türk Lirası’nın da söz konusu kayıplara iştirak etmesiyle borsa İstanbul haftaya düşüş ile başladı. Günün ilk yarısında zayıf seyrin hakim olduğu Borsa İstanbul’da günün ikinci yarısında Avrupa borsalarının Yunanistan tedirginliğini üzerinden atması ve TL’de görülen sınırlı değerlenmenin  etkisiyle toparlanma çabaları görüldü. Söz konusu toparlanma çabalarının sonuç verdiği BİST 100 endeksi 91.000 seviyesinin üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi.

Yurt içinde Ocak ayı Kapasite kullanım oranı takip edilmekle birlikte, bir önceki aya göre gerileyen kapasite kullanım oranının piyasalar üzerinde sert bir etkisi olmadı. Bugün yurtiçinde TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın enflasyon raporu sunumu izlenecektir. Başçı’nın özellikle önümüzdeki dönem faizlerin seyri ile ilgili söyleyecekleri piyasaların merceğinde olacak.
   
Endekste haftanın ilk işlem gününde güne başlarken görülen tedirgin havaya rağmen günün sonuna doğru endeksteki tepki alımları ile BİST 100 endeksinin 91.000 seviyesinin üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi olumlu niteliktedir. Endekste yükseliş denemelerinin devam etmesi durumunda 91.500 ve 93.500 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste özellikle 91.500 seviyesinin aşılması alımları kuvvetlendirecek olduğundan dikkatle izlenmelidir. Endekste 91.000 seviyesinde görülebilecek gevşemeler ve kar satışlarının görülmesi durumunda 90.000 ve 89.000 seviyeleri önemli destek seviyeleridir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)