Ana SayfaPiyasaZarar açıklarsa düşüş sürer---

Zarar açıklarsa düşüş sürer

1 / 2
Zarar açıklarsa düşüş sürer
05 Mart 2015 - 10:12 www.borsagundem.com

SİYASİ ORTAM FİRMANIN BÜYÜMESİNE ENGEL

SORU
-Doğan  Gazete ile  ilgili bilgi alabilir miyim? Gazetelerin içindeki  en  iyisi  ama  niye çıkmadığını  anlamıyorum.

Mehmet Kayacan

CEVAP-Borsada firmaları değerlendirirken temel kriter hissenin değerinin artıp artmadığı ya da artma olasılığının ne boyutta olduğunu tespit edebilmekten geçiyor. Yoksa firmanın kendi sektöründe ciddi bir etkinlikte olması ya da belli bir özelliğinin önde olması tek başına alım için yeterli olmamalı. Doğan Gazetecilik’e de bu kapsamda bakmak gerekiyor.   Şirket’in bünyesinde çıkan gazetelere farklı bakış açısına göre olumlu bulan olabileceği gibi, eleştirenler de bulunabilir. Ancak yatırımcı açısından buradaki asıl mesele firmanın kâr edip etmediği hususudur. Bir adım ötesi ise kârını istikrarlı bir şekilde artırıp artıramadığıdır.

Doğan Gazetecilik’in mali tablolarına baktığımızda ise son beş yılın ilk ikisinde zarar ettiğini sonrasında ise gerçekleşen kârlılığın inişli çıkışlı bir ivme ile dalgalı bir seyir izlediği yönünde. Son açıklamış olduğu 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda da benzer bir durum söz konusu. Şirket bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını geriletti. Bu anlamıyla firmayı değerlendirirken her ne kadar kâr etse de istikrarlı bir çıkıştan bahsetmek mümkün değil.

Tüm bunlardan ayrı olarak siyasi ortamın da firmanın lehine bir durum oluşturmadığı yatırımcıların göz önünde bulundurduğu bir diğer husus. Bu nedenledir ki yatırımcılar, hisseye mesafeli yaklaşmayı tercih ederken bu durum hissenin yükselmemesinde etkili bir faktör olarak öne çıkmakta.    

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)