Ana SayfaHisse Öneri Listesi9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 9
9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
04 Şubat 2016 - 10:40 www.borsagundem.com

Şeker Yatırım, TOFAŞ için 20,10 TL hisse hedef fiyatını yenilerken, tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a yükseltti.
Şeker Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Tofaş 4Ç15’de 258 milyon TL net kâr açıkladı (yıllık bazda: +%44,3, çeyreklik bazda: +%47,8). Açıklanan tutar 211 milyon TL’lik tahminimizin ve 217 milyon TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde bulunuyor. Tahminimizle gerçekleşen tutar arasındaki farkın ana kaynağı 2016 yılında lansmanı yapılacak olan yeni HB ve SW modelleri ile ilgili alınan yatırım teşviklerinin kullanılması sonucu oluşan ertelenmiş vergi geliri olmuştur.
Net satışlardaki dikkate değer yükseliş net kârı destekleyen ana faktör oldu… Net kârdaki dikkate değer büyümenin altında yatan ana faktör, yıllık bazda %17,7 oranında artan satış adetlerinin ve TL’deki değer kaybının etkisiyle yıllık bazda %31,4 oranında yükselen net satışlar oldu. Bunun yanında, 2016 yılında lansmanı yapılacak olan binek otomobil yatırımları için alınan yatırım teşviklerinin kullanılması sonucunda oluşan 116,1 milyon TL’lik (4Ç14: 58,3 milyon TL) ertelenmiş vergi geliri de net kârı destekledi.

Yukarıda belirttiğimiz bu iki neden, 2015 yılı net kârının yıllık bazda %44,7 oranında yükselerek 831 milyon TL’ye ulaşmasındaki ana etkenler olmuştur. Hisse fiyatının hedef fiyatımıza ulaşmış olması ve olumlu beklentilerin fiyatlara aktarılmış olduğu düşüncemize dayanarak Tofaş için önerimizi “TUT” olarak güncellerken, hedef fiyatımızı 20,10 TL seviyesinde koruyoruz. Hisse, 8,0x 2016 FD/FAVÖK rasyosuyla işlem görürken, bu oran emsallerine kıyasla %28 prime işaret etmektedir.
4Ç15 net satışlarını yıllık bazda %17,7 yükselen adetsel satışlar destekledi… Detaya bakıldığında, yurt içi satışlar, yıllık bazda %7,5 oranında artan satış adetlerinin yanında fiyat artışlarının da etkisiyle yıllık bazda %17,6 oranında yükseldi. Aynı zamanda, ihraç satışları da yıllık bazda %27,8 artan satış adetlerinin ve TL’deki değer kaybının Euro maliyet+kâr yapısıyla fiyatlara olumlu etki etmesinin de desteğiyle yıllık bazda %50,1 oranında yükseliş gösterdi. 2016 yılı net satışlar beklentimiz 13,4 milyar TL (yıllık bazda +%35,3) seviyesindedir.
FAVÖK marjı yükselirken, brüt kâr marjında gerileme... 4Ç15’de, net satışlardaki yükselişin ağırlıklı olarak ihracat kanallı 
gerçekleşmesi ve bu satışların sözleşme bazlı olup yurt içi satışlara nazaran ek satış giderleri gerektirmemesinin de etkisiyle, yıllık bazda bakıldığında miktarsal açıdan operasyonel giderlerin stabil oluşu, FAVÖK marjını destekleyen ana faktör olmuştur. Bunun yanında, Egea modelinin lansmanını ile birlikte Aralık ayındaki satış rekabetinin de etkisiyle 4Ç15’de satış kampanyalarındaki dikkate değer yükseliş ve teslim adetlerinin yıllık bazda artmış olmasının al-ya da-öde anlaşmalarının brüt kâr marjı üzerindeki olumlu etkisini törpülemiş olmasının da katkısıyla, brüt kâr marjında yıllık bazda gerileme olmuştur. Bunları dikkate alarak, 2016 yılı FAVÖK beklentimizi %9,8 seviyesinde tutuyoruz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)