Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse---

​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse

1 / 9
​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse
28 Eylül 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

Kurban Bayramı tatili sonrasında yurtiçi gelişmeler ve yurtdışı veriler nedeniyle piyasaların oldukça volatil bir haftaya girmesi bekleniyor. Ancak bu süreçte de alınabilecek hisseler olduğunu savunan analistler yatırımcılar için 9 hisse senedi belirledi...
Kurban Bayramı sonrasında piyasaları etkileyecek ana başlıklar olarak yurtiçindeki siyasi gelişmeler ile seçime yönelik beklentiler sıralanabilir. Aynı dönemde yurtdışı açısından ise Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) 28 Ekim ve 16 Aralık toplantılarının yanı sıra Çin'in büyüme, PMI gibi verilerine bağlı olarak atabileceği yeni devalüasyon hamleleri de yakından takip edilecek. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerden sonra orta çıkacak tablo da önümüzdeki dönemde piyasaları etkileyecek en önemli unsur olacak. Seçimlerden tek parti hükümeti mi, yoksa tekrar bir koalisyon hükümeti mi çıkacağı piyasaları etkileyecek en önemli faktör olarak kabul ediliyor. Bölgemizdeki jeopolitik riskler ve terör saldırıları da piyasaların gündeminde yer alıyor. Ayrıca 6 Kasım'da uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Standard &Poor's'un ve 4 Aralık'ta Moody's'in Türkiye'ye yönelik yapacakları değerlendirmeler de yakından takip edilecek.
Bayram sonrasındaki haftanın oldukça yoğun ve hareketli geçeceğini düşünen analistlere göre, piyasaları tansiyonu yüksek bir dönem bekliyor. Türkiye bayram tatilindeyken ABD'de başlayacak yoğun ve birincil derecede öneme sahip veri akışının bayram sonrasında piyasalara yön vereceği düşünülüyor. ABD'de açıklanacak eylül ayı istihdam raporu ve ISM imalat verileri piyasaların seyrinde etkili olacak. FED'in faiz artırma kararının komitenin her toplantısında alınabileceğini ifade eden FED Başkanı Janet Yellen'in 28 Ekim'de yapılacak FOMC toplantısına kadar olan zamanda volatilitenin devam edebileceğine dikkat çekmesi de piyasalar açısından önemli. Bu nedenle analistler açıklanacak ABD enflasyon, PMI, istihdam, büyüme ve ücret verilerinin yatırımcıların yakın takibinde olması gerektiği konusunda hemfikir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)