E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHaftanın gündemi ve ne çok önerilen hisseler---

Haftanın gündemi ve ne çok önerilen hisseler

Haftanın gündemi ve ne çok önerilen hisseler
27 Nisan 2015 - 17:02 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan haftalık strateji raporunda piyasa gündemi ve hisse önerileri yer aldı

''FED toplantısı ve MB’nin enflasyon raporu izlenecek

Yurtiçinde haftanın ilk iki gününde Hazine ihaleleri ve 30 Nisan’da Merkez Bankası’nın yayımlayacağı bu yılın ikinci enflasyon raporu izlenecek. İkincil piyasada yükselen tahvil getirileri sonrasında geçen ayki fiyatlamalara kıyasla Hazine ihalelerinde sabit getirili kıymetlerin faiz oranında yaklaşık 100 baz puan ve TÜFE’ye endeksli menkul kıymet getirilerinde 30 baz puan artış bekleniyordu. Gerçekleşmeler bu oranlara yakın oldu. Merkez Bankası’nın enflasyon raporu sunumunda ise enflasyon beklentilerindeki olası güncellemeler ve Banka’nın TL’deki aşırı oynaklığa karşı açıklayabileceği tedbirler yorumlanacak.

Yurtdışı gündemde Fed’in faiz kararı bekleniyor

Bu hafta yurtdışı gündemde ise, yarın başlayacak 2 günlük FED faiz toplantısı yakından izlenecek. Ayrıca, Çarşamba günü açıklanacak ABD 1. çeyrek öncü GSYH verisi ve Perşembe günkü Euro Bölgesi Nisan enflasyonu ve Mart işsizliği piyasalarda yönün belirlenmesinde etkili olacak.

Hisse senetleri piyasası geçen hafta olumlu ayrıştı

TL ve tahvil piyasasındaki zayıflığa rağmen geçen hafta Türkiye hisse senetleri piyasası diğer gelişmekte olan ülkelerdeki emsallerine kıyasla daha iyi bir performans sergiledi. MSCI Türkiye endeksinin haftalık getirisi MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler endeksinin %1,1 üzerinde getiri sağladı. Cuma günü ABD piyasalarındaki yükselişi takiben küresel hisse senetleri piyasaları yeni haftaya değer kazançları ile başladı.

Banka karları ve şirket yönetimlerinin yıl sonu beklentileri takip edilecek

Yurtiçine baktığımızda bu hafta bankacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin mali tablo açıklamaları ve yatırımcı sunumları yakından izlenecek. Yurtiçinde sıkı para politikası duruşunun devam etmesi, büyümeye ilişkin endişeler ile ücret ve komisyon iadeleri bu çeyrekte bankacılık sektörünün ortak sıkıntıları olarak belirirken bankaların bu risklere karşı bilanço pozisyonları ve beklentileri bankacılık sektörü hisselerinde farklı fiyat hareketlerine neden olabilir.

MCSI Tükiye Bankaları endeksi Nisan ayı ortasında F/DD ve F/K değerleme oranlarına göre MSCI GOÜ Bankaları endeksine kıyasla %25 iskontolu işlem görüyordu. Bu değer aynı zamanda Aralık 2013 ve 2014’ün ilk çeyreğinde gördüğümüz dip seviyesine denk geliyor. Türk bankaları bu yıla ± %5 bandında başlarken beklentilerde bir iyileşme görülmemesine karşın ilk çeyrekte derinleşen iskontonun piyasada taktiksel olarak alım fırsatı görüldüğünü düşünüyoruz.''

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)