Ana SayfaHisse Öneri ListesiHareketli piyasanın "al" veren hisseleri---

Hareketli piyasanın "al" veren hisseleri

1 / 11
Hareketli piyasanın al veren hisseleri
02 Mart 2015 - 09:41 www.borsagundem.com

Dalgalanmalara rağmen endeksin 90 bin üzerine çıkma potansiyeli olduğunu söyleyen analistler, bu süreçte alınabilecek 7 hisse belirledi...

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politi­ka faizini yüzde 7.5'e, marjinal fonlama oranını 11.25'ten 10.75'e, pi­yasa yapıcı bankalara repo işlemi yoluyla sağlanan borçlanma imka­nını ise 10.25'e indirdi. TCMB, enflasyondaki iyileşme hızı ile gıda ve enerji fiyatlarında artan oynaklığın faiz indirimin sınırlı tutulmasında etkili olduğunu açıkladı.

Beklentilerin altında kalan indirim analistler tarafından, Merkez Bankası'nın ihtiyatlı duruşunun önümüzdeki dönemde de süreceği­nin göstergesi olarak değerlendirildi. Öte yandan Euro Bölgesi'nde Yunanistan kaynaklı riskler yükseliyor. ABD'de ise beklentileri aşan istihdam, konut, büyüme verileri ile FED'in faiz artırımına ne zaman gideceği gibi bilinmezlikler piyasaları rahatsız ediyor. TCMB, Yuna­nistan ve FED'in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) mev­cut riskler kapsamında atacağı adımların bilinmezliği 2015'in piyasa­lar açısından oldukça volatil (oynak) geçeceğini gösteriyor. Dolar/TL kurundaki yükselişe ve belirsizliklere rağmen analistler, Borsa İstan­bul için olumlu beklentilerini koruyor. Her şeye rağmen BIST-100 endeksinin 90 bin, 91 bin, 93 binlere yükselme potansiyeli olduğunu öne süren analistlere göre, inişler çıkışlar olsa da olumlu haberlerle piyasa 90 bin üzerine gidebilir. Peki, bu olasılık hangi sektörlerin önderliğinde gerçekleşebilir?

Analistlerin bu soruya yanıtı; iletişim, ulaştırma, enerji, inşaat, çimen­to, havacılık, beyaz eşya, otomotiv, bankacılık ve büyümenin lokomotifi olan konut sektörü oluyor. Söz konusu sektörlerdeki güçlü şirket­lerin yakından izlenmesini öneren analistler, yükselişten bunların da­ha güçlü etkileneceği konusunda hemfikir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı06 Mart 2015 08:00

    sayın "ustacı" onlar almıştır. Vatandaş da alsın bir süre sevinsin istyorlar. Ama sonrasına hazır olmak kaydı ile.

  • ustaca03 Mart 2015 00:24

    nedense! hep aynı hisseler al veriyor.daha bişey göremedik.almıyom.almıycam.madem al veriyor siz niye almıyorsunuz.bizi çok mu seviyorsunuz.?