Ana SayfaHisse Öneri ListesiRasyoların “al” verdiği 10 hisse---

Rasyoların “al” verdiği 10 hisse

1 / 14
Rasyoların “al” verdiği 10 hisse
27 Temmuz 2015 - 11:32 www.borsagundem.com

Borsada hisse senedi seçerken sadece kar/zarar rakamına bakmak yetmiyor, F/K, PD/DD, özsermaye karlılığı, temettü verimliliği gibi birçok veriye aynı anda bakılması gerekiyor. Bu hafta "ille de borsa" diyenler için analistler rasyolara göre 10 hisse belirledi...

Türkiye terör eylemleri ile sarsılırken, Suri­ye konusu ve yeni hükümetin henüz kurulmaması piyasaların dar ve sıkışık bir seyir izlemesine neden oluyor. Ancak borsadan vazgeç­meyenler için bu dönemlerde bile, dikkatli ve bilinçli olmak koşuluyla, satın alınacak hisse senedi olduğu belirtiliyor.

Hisse senedi tercihi yapılırken öncelikle sağlam bir bilanço yapısına sahip şirketlerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatan analist­ler, ancak bununla da yetinilmemesi uyarısın­da bulunuyor. Analistlere göre, temel analizin birçok ayağını dikkate alarak yapılacak kap­samlı bir çalışma ile nispeten ucuz kalmış his­se senetleri bulunabilir. Bu kapsamda bir şir­ketin bilanço yapısı incelenirken net döviz varlıkları, ne kadar kur riski taşıdığı, temettü dağıtımı, bunu taşıyabilecek nakit akışına ha­kim olup olmadığına bakılması öneriliyor.

Bu incelemelerin yapılması halinde analist­lere göre, hem ucuz hisse senedi konusunda ipuçları alınabilir, hem de o şirketin sektörel bazda emsalleri ile karşılaştırması yapılabilir.

Bu hafta uzmanlarımız bilgisayar aracılığıyla elde edilen rasyolar kapsamında hisselerini belirledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)