Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon beş yılın Ramazan hisseleri---

Son beş yılın Ramazan hisseleri

1 / 10
Son beş yılın Ramazan hisseleri
25 Mayıs 2015 - 11:53 www.borsagundem.com

Piyasalar seçim sürecindeyken 18 Haziran'da başlayacak Ramazan ayma da kısa bir süre kaldı. Bu süreçte perakende ve perakende gıda şirketlerinde beklentiler öne çıkıyor. Son beş yılın Ramazan aylarının bir ay öncesinde endeksin üzerinde performans sergileyen gıda ve perakende gıda şirketlerim araştırdık. Buna göre BİM, Coca Cola içecek, Migros, Kerevitaş, Uyum ve Ülker hisseleri öne çıkıyor.
Piyasalar 7 Haziran'da yapılacak genel seçime odaklanmış durumda. Çünkü seçimden çıkacak tablo piya­salar üzerinde doğrudan etki yapa­cak. Buna göre de yatırım stratejileri­nin belirlenmesi gerekiyor. Öncelikle seçimde nasıl bir siyasi tablonun ortaya çıkacağı merak konusu. Tek parti hükümetinin devam edip etme­yeceği, bu kez son iki seçime göre daha öne çıktı. Burada koalisyon ve azınlık hükümeti gibi seçenekler de gündeme gelebilir. Bu seçeneklere piyasalar farklı tepkiler verebilir. Bunun yanında yeni hükümetin eko­nomi yönetimi, ekonomi politikaları ve piyasanın beklediği ekonomik reformların gerçekleşme hızı da önemli. Sonuçta bugün gelinen nok­tada endeks seçim öncesi yukarı hareket ederek 80.000 altı sevilerden 88.000 direncine doğru hareket etti. Dolar kurundaki 2,80 TL'ye doğru yukarı hareketlerin ardından TL var­lıklara olan ilgi arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO21 Haziran 2015 10:24

    RAMAZAN BİTTİ SENEYE ARTIK

  • AYHAN ARABACI25 Mayıs 2015 23:13

    EVET MİĞROS KİPA MAĞAZALARINI ALMAK İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR,KİPADAN YÜKSEK MAAŞ ALAN CİO VE MÜDÜRLERİN ÇIKARILMASI VE TASARRUFA GİDİLMESİ HALİNDE ALACAKLARINI SÖYLEMİŞLER....