E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTrakya Cam’ı almalı mı, satmalı mı?---

Trakya Cam’ı almalı mı, satmalı mı?

Trakya Cam’ı almalı mı, satmalı mı?
21 Nisan 2015 - 16:01 borsagundem.com

Zeynep Aktaş hisseyi iki uzmana sordu. İşte o yanıtlar…

Yıllık kârı yüzde 141 artarak 283,3 milyon TL’ye çıkarken fiyatı düşen Trakya Cam alınır mı? Halk Yatırım Araştırma Yönetmeni İlknur Turhan ve İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü’nün görüşü ne? Zeynep Aktaş, Fortune Türkiye’deki “Yüz Yüze Yatırım” köşesinde Trakya Cam’ı iki uzmana sordu. İşte yanıtlar..

“GÜÇLÜ BÜYÜME HİKAYESİ…”
İlknur Turhan/Halk Yatırım Araştırma Yönetmeni


Trakyacam'ın 2014 yılında cirosu bir önceki yıla göre yüzde 35,65 oranında artış göstererek 2 milyar 18 milyon TL'ye çıktı. Cirodaki büyümenin, fiyat ve hacim artışlarının etkisiyle bu yıl da sürmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında satın alman Alman oto cam firması Fritz'in olumlu katkısı, ihracatın artması ve Almanya, Ankara ve Rusya'daki yeni kapasitelerin de desteğiyle, marjlardaki iyileşmenin devamını öngörüyoruz. Trakya Cam, otomotiv, inşaat ve beyaz eşya gibi faize duyarlı sektörlere hizmet veriyor. Şirketin yurtiçindeki güçlü konumu ve yüzde 75 pazar payı dikkate alındığında, düşük faiz ortamının düz cam talebini destekleyeceğini ve güçlü talebin şirketin fiyatlandırma gücünü olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Trakya Cam'ı yeni yatırımlarla kapasite artırım stratejileri¬nin yanı sıra orta vadede sunduğu güçlü büyüme hikayesi nedeniyle de beğenmeye devam ediyor ve 3,82 TL hedef fiyatla "ekle" tavsiyemizi sürdürüyoruz.

“ÜRETİM FAALİYETLERİNDE RİSK OLUŞTURUYOR”
Beste Naz Süllü/ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Trakya cam, 2014 yılının son çeyreğinde piyasa beklentilerinin altında net kâr açık-lasa da yıl sonu net kârını yüzde 141 artırarak 283,3 milyon TL'ye çıkardı. Geçen yıl artan cirosuna rağmen satış maliyetlerinin de artması, net kârı üzerinde baskı yaratıyor. Ocak ayından bu yana dolar/TL kuru ve ham petrolde yüzde 10'u aşan değerlenme, enerji maliyetlerini artırabilir. Bu durum satış maliyetleri üzerinden net kâra olumsuz yansıyabilir. Enerji maliyetlerinin artması ve enflasyon-faiz eğiliminin beklenildiği düzeyde gerileyememesi, sektörler içinde en fazla düz cam tüketicisi olan inşaat sektörünü olumsuz etkileye¬cektir. Son dönemde sanayi üretiminin de daralıyor olması, Trakya Cam'ın üretim faaliyetlerinde risk oluşturuyor. Şirketin satışları içerisinde ihracatın payı yüzde 25 seviyesinde. Sene başından bu yana TL'nin döviz sepeti karşısında yüzde 5 oranında değer kaybediyor olması, Trakya Cam'ın finansallarında yurtdışı satış gelirlerinde TL bazlı artış etkisi yaratabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)