E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya'nın büyümesi tatmin etmedi---

Avustralya'nın büyümesi tatmin etmedi

Avustralya'nın büyümesi tatmin etmedi
04 Mart 2015 - 06:53 borsagundem.com

Avustralya ekonomisi son çeyrekte beklentilerin altında büyüme kaydetti

Avustralya ekonomisi, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ekonomist tahminlerinden yavaş bir genişleme göstererek merkez bankasının gevşeme politikasını yenileme kararına vurgu yaptı.

İstatistik Kurumu’nun Sydney’de yaptığı açıklamaya göre ayri safi yurt içi hasıla dördüncü çeyrekte bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 0.5 yükseldi. 3. çeyrekte yüzde 0.4 artış görülmüştü. Bloomberg News anketine katınla 28 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.6’lik bir yükseliş öngörüyordu.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Salı günü aldığı karar ile gösterge faiz oranını rekor düşük seviyede sabit tutma kararı aldı. RBA, tüketicileri ve şirketleri harcama yapmaya teşvik etmek için Şubat ayında faiz indirimine gitmişti.

Sydney’deki JPMorgan Chase & Co. ekonomistlerinden Tom Kenndy, “Son büyüme oranları belirgin bir biçimde trendin altında ve faiz oranının aşağı inmesi gerektiği yönündeki görüş ile uyumlu. RBA, Mayıs ayında 25 baz puan indirim yapabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)