E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin için büyüme hedefi belirlendi---

Çin için büyüme hedefi belirlendi

Çin için büyüme hedefi belirlendi
03 Şubat 2016 - 11:36 borsagundem.com

Çin'in en önemli ekonomik planlamacısı Xu Shaoshi, 2016 yılında yüzde 6.5 ile yüzde 7.0 arasında bir büyüme hedefi belirlendiğini belirtti

Çin'in en önemli ekonomik planlamacısı Xu Shaoshi, bu yıl için belirlenen yüzde 6.5 ile yüzde 7.0 arasındaki ekonomik büyüme hedefinin, yüzde 7'lik 2015 hedefinin altında olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası (PBOC) Ulusal Gelişme ve Reform Komisyonu Başkanı Xu Shaoshi, Çarşamba günü Pekin'de yaptığı bir açıklamada, ekonomideki aşağı yönlü baskının birinci çeyrekte “göreceli olarak daha fazla” olmasıyla birlikte, Çin'in böyle bir hedefi gerçekleştirme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti. Xu, “Çin, aynı zamanda sanayi kapasite fazlasını azaltmak için adım atmayı ve karlı olmayan 'zombi şirketler' ile ilgilenmeyi planlıyor” dedi.

Xu, Çin'in bir çok politika aracına sahip olduğunu, ve merkez bankasının açıkladığı ilk kez ev sahibi olacaklar için mortgage ön ödemesinde gidilen indirimin, konut arz fazlasını azaltmada etkili olacağını ifade etti.

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yıl yüzde 6.9 düzeyinde gerçekleşerek, çeyrek yüzyılın en düşük büyüme oranı oldu. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2020 yılında 2010 yılının GSYİH'si ve kişi başına düşen GSYİH'ni ikiye katlama hedefini gerçekleştirebilmek için, ülkenin gelecek beş yılda büyüme ortalamasının en az yüzde 6.5 seviyesinde olması gerektiğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)