E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Enflasyon ve faizler aşağı inecek"---

"Enflasyon ve faizler aşağı inecek"

Enflasyon ve faizler aşağı inecek
24 Mayıs 2015 - 18:59 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, hem enflasyonun hem de faizlerin önümüzdeki dönemde basamak basamak daha aşağıya ineceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Hem enflasyonun hem de faizlerin önümüzdeki dönemde basamak basamak daha aşağıya gideceğini inşallah göreceğiz" dedi.

Babacan, Necip Fazıl Aile ve Kültür Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 12 yılda büyük mesafe katettiğini belirterek, Türkiye'de güçlü bir istikrar zemini ile huzur ve güven ortamı olunca kısa zamanda bir ülkenin nereden nereye gelindiğinin görüldüğünü ifade etti. 

Bu istikrar bozulduğunda, Türkiye'de koalisyon döneminde neler yaşandığını da bildiklerini dile getiren Babacan, o dönemlerde yüzde 303'lük enflasyonların görüldüğünü, dolar kurunun 4'e katlandığını söyledi. 

Babacan, 215 milyar dolarlık ekonomiyi geçen yıl itibarıyla 800 milyar dolara çıkardıklarını vurgulayarak, "Hem enflasyonun hem de faizlerin önümüzdeki dönemde basamak basamak daha aşağıya gideceğini inşallah göreceğiz" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin AK Parti hükümetleri dönemine kadar iktidarlık koltuğuna oturduklarının altını çizen Babacan, "Şimdiye kadar 'Ben şu dönemde iktidardım, Türkiye'ye şunu kazandırdım' dediklerini durdunuz mu? 'Bana sadece 4 yıl verin' diyor sonra 30 yıl sonrası için proje açıklıyor. Bunların hepsi boş laf. Biz ne diyoruz. Onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadelerini kullandı. 

Babacan, AK Parti'den başka hiçbir partinin, yaptıklarıyla ilgili bir belge açıklamadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dertleri başka, dertleri bu millete hizmet etmek değil, hesaplar başka. Türkiye'nin üzerinde de hesaplar var. Bunları çok iyi bilmemiz lazım. Türkiye'nin kendi iç huzurundan rahatsız olan, Türkiye'nin geldiği noktayı çekemeyenler var. Dışarıdan bu ülkeyi yıkamadık, içeriden nasıl yıkarız diyenler var. Bunlara fırsat vermememiz lazım. Fitne fesat çok, bizi bölmeye, parçalamaya çalışanlar, kafaları karıştırmaya çalışanlar çok. Bunların hepsine dur dememiz lazım. "

"Küçük kafalı bunlar"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay da kültür merkezinin adının "Necip Fazıl" olduğuna işaret ederek, yeni Türkiye'yi inşa eden kadroların onun şiirleriyle yetiştiğini ifade etti. 

Atalay, seçim ortamında bütün partilerin AK Parti'ye karşı birleştiğini ifade ederek, "Yine bir seçim ortamında, bir 'eski Türkiye', bir 'yeni Türkiye' mücadelesi var.  Şu anda biraz analizci bir bakış açısıyla bakarsak aslında bu seçim ortamında yine bir büyük cephe var. Türkiye'nin bugününden mutlu olmayan, devletin tarihi ile barışmasından mutlu olmayan, devletin gençlere dini eğitimi daha fazla vermesinden mutlu olmayan, özgürlüklerin bu kadar geniş olmasından mutlu olmayan, herkesin anadilinin rahatça konuştuğu, herkesin kıyafetini özgürce giydiği bir Türkiye'de mutlu olmayan ve Türkiye'yi geri götürmek isteyen eski Türkiye'ye özlem duyan büyük bir kitle var" diye konuştu. 

AK Parti dışındaki bütün partilerin, bir araya geldiklerine dikkati çeken Atalay, "Birbiriyle kanlı bıçaklı olan partiler seçim ortamında AK Parti'ye karşı birleşti. HDP ile MHP birleşti. Saadet Partisi bile birleşti Erbakan Hoca'nın hatıralarına ihanet ediyorlar. Küçük kafalı bunlar, küçük kafalı, büyük düşünemeyenler. Hepsi eski Türkiye ekibinin içine katıldılar. Çok büyük bir oyun büyük bir kurgu var. bu seçim sadece bir seçim değil- Türkiye'yi tekrar o rahmetli Necip Fazıl üstadın yaşadığı o eski günlere götürmek isteyenlerin kurduğu bir kurgu var. Bunların dışarıdan destekçileri var. İçeride olmazların bir araya geldiği lobilerin, paralel yapıların bütün partilerin birleştiği bir mücadele ama biz artık o geri dönüşe müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise Selçuklu mimarisiyle yapılan kültür merkezinin 12 bin metrekare olduğunu, burada 500 kişilik konferans salonu, aile merkezi, kreş ve anaokulunun bulunduğunu anlattı. 

Törende AK Parti milletvekili adayı Uğur Işılak konser verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)