E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGıda fiyatları enflasyonda temel risk unsuru---

Gıda fiyatları enflasyonda temel risk unsuru

Gıda fiyatları enflasyonda temel risk unsuru
27 Mayıs 2015 - 14:41 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tutanaklarını yayımladı

TCMB tutanaklarında, sıkı para politikası duruşu ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiği kaydedildi. 

Tutanaklarda, "Temkinli para politikası duruşu ve yurt içi talep koşulları çekirdek enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam ederken döviz kurlarında son dönemde yaşanan oynaklıklar çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tutanaklarda, gıda fiyatlarının enflasyonda temel risk unsuru olduğu belirtilirken, enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıkların tüketici enflasyonunu olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Tutanaklarda, sıkı para politikası duruşu ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiği kaydedildi. 

Merkez Bankası, sanayi üretiminin güçlü bir şekilde arttığını, ancak anket göstergelerinin daha zayıf bir görünüm sunmasının, üretimde ana eğilimin ılımlı olduğunu ve ekonomideki toparlanmanın kademeli olacağını gösterdiğini söyledi.

Ayrıca zayıf dış talebin tekstil sektörünü, hava koşullarının ise inşaat faaliyetine duyarlı olan diğer mineral maddeler sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekildi. 

Özel kesim talebinde de toparlanma eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dlbyz27 Mayıs 2015 14:56

    genç üretiçi oluşturmak için devlet genç çiftcilerin çiftci bakurunu yatırmalı ve üreten ülke olmalıyız