E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkel'den AMB değerlendirmesi---

Merkel'den AMB değerlendirmesi

Merkel'den AMB değerlendirmesi
22 Ocak 2015 - 20:34 borsagundem.com

Merkel:ECB hangi kararı alırsa alsın bu karar Avrupalı politikacıları ekonominin iyileşmesi yönünde reformlar yapmaktan alıkoymamalı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası (ECB) hangi kararı alırsa alsın bu kararın Avrupalı politikacıları ekonominin iyileşmesi yönünde reformlar yapmaktan alıkoymaması gerektiğini söyledi. 

Merkel, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısının ikinci gününde "Dijital Çağda Küresel Sorumluluklar" oturumunda konuştu.

ECB'nin bağımsız bir kuruluş olduğunu belirten Merkel, ECB hangi kararı alırsa alsın bu kararın Avrupalı politikacıları ekonominin iyileşmesi yönünde reformlar yapmaktan alıkoymaması gerektiğini ifade etti. 

 Kırım unutulmadı 

Merkel, ayrıca Rusya'ya Minsk Antlaşması'na uyması çağrısında bulunarak, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı. Rusya uluslararası hukuk kurallarına uymadığı sürece bu ülkeye uygulanan yaptırımların devam edeceğini ifade eden Merkel, "Kırım da unutulmadı" dedi.

Merkel, Yunanistan'daki seçimler ve Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması konusuna ilişkin  ise "Yunanistan'da büyük çoğunluğun AB'de kalmak istediğini duyuyoruz. Seçimlerden sonra ne olursa bunu tartışırız" dedi.

Angela Merkel devamla, Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını ve Yunanistan'ın üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inandığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)