E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkel'den reform çağrısı---

Merkel'den reform çağrısı

Merkel'den reform çağrısı
02 Mart 2015 - 20:20 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB çerçevesinde finansal ve ekonomik reform çağrısı yaptı

Avrupa Yatırım Bankası'nın Berlin'deki konferansında bir konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB üyesi ülkelerin ekonomilerini koordine etmede başarısız olmaları durumunda Avro bölgesinin daha fazla iş yapamayacağını söyledi. 

Merkel sorulması gereken sorunun, "Ekonomik bir birliğimiz olmadan para birliğimiz olabilir mi?" olduğunu belirterek, "Ekonomik birliğimiz olmadan uzun vadede para birliğimizin iyi bir sonuç vermeyeceğini açıkça söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

AB üyesi ülkelere yaşanan ekonomik krizden ders almaları ve reformlara odaklanmaları çağrısında bulunan Merkel, "Bu, rekabeti kuvvetlendirecek" değerlendirmesinde bulundu. 

Merkel sözlerine şöyle devam etti: 

"Büyümeyi meydana getirmek için yapmamız gereken şey, AB üyesi ülkelerdeki rekabet yeteri kadar olmaması durumunda taçlandırılamaz. Avro bölgesi ülkeleri olarak bizim ekonomik politikalarımızı daha fazla koordine etmek için hazır olmamız lazım." 

AB üyesi ülkelerin bir sonraki konsey toplantısında AB'yi daha etkin yapmak için görüşmelere başlaması gerektiğini söyleyen Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Avrupa Komisyonu, Avro Bölgesi Başkanlığı ve Avrupa Merkez Bankası krizin altında yatan nedenleri bulmak için yakından çalışmışlardı. Şimdi de AB'yi ilerde nasıl daha dirençli yapabileceğimiz hakkındaki teklifleri tartışacağız." 

"Yunanistan reformları ayrıntılandırmalı" 
Başbakan Merkel, İrlanda'nın, Portekiz'in ve İspanya'nın ekonomik programlarını başarılı bir şekilde sonlandırarak krizin üstesinden geldiklerini kaydederek, "Yunanistan için uygulanan mali programın 4 ay uzatılmasını destekliyorum" dedi. 

Merkel, Yunanistan'a Avro bölgesi için iyi bir gelecek dilediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 

"Yunanistan reform tedbirlerinden oluşan ilk listeyi masaya koydu. Şimdi bu reform tedbirlerini ayrıntılandırmalı ve Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile birlikte bir karara bağlamalı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)