E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPorto Riko temerrüde düşüyor---

Porto Riko temerrüde düşüyor

Porto Riko temerrüde düşüyor
02 Ağustos 2015 - 17:48 borsagundem.com

Porto Rikolu bir yetkili, adanın tahvil borcunda temerrüde düşeceğini söyledi

Porto Rikolu bir yetkili, Cumartesi vadesi gelen tahvil ödemesinin yapılmayacağını söyledi. Bu durum temerrüde düşme yoluna girildiğine işaret ederken, Porto Riko’nun 72 milyar dolarlık borcu ile ilgili kreditörleri ile anlaşmazlığa düşeceği sinyali verdi.

Vali Alejandro Garcia Padilla’nın Personel Şefi Victor Suarez,Cuma günü San Jaun’da yapılan bir basın konferansında, yönetimin Public Finance Corp. tahvillerinde 58 milyon dolarlık anapara ve faizi ödeyecek parasının olmadığını söyledi.

Suarez gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Cumartesi günü ödemeyi yapamayız. Çünkü kullanılabilir fonumuz yok. Bu ödeme, yönetim borcunun yeniden yapılandırılması ile birlikte yapılacak” dedi.

Borcun ödenememesi borç krizinin tırmandığına işaret ediyor. Porto Riko tahvil fiyatları, adanın borcunu ödemeyeceği spekülasyonu ile geriledi. Adanın ekonomisi duraksarken, yerel halk ABD’ye gitmek için adayı terk ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)