E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan gıda ithalatı için yeni karar---

Rusya'dan gıda ithalatı için yeni karar

Rusya'dan gıda ithalatı için yeni karar
26 Kasım 2015 - 10:23 borsagundem.com

Rus uçağının düşürülmesi Rus Hükümeti Türkiye'den gıda ithalatı üzerinde kontrolün arttırılması talimatı verdi

Rus uçağının düşürülmesi Rus Hükümeti Türkiye'den gıda ithalatı üzerinde kontrolün arttırılması talimatı verdi. Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik denetimler sıkılaştırıldı.

Yapılan yazılı açıklamada bakanlığın araştırmalarına göre Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin yüzde 15'inin Rus düzenlemelerine uymadığına dikkat çekilerek, hükümetin gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor'a denetimin sıkılaştırılması için talimat verdiği ifade edildi. Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatı ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et ürünlerinden oluşuyor.

'MOSKOVA'DAN DÜZELTME'

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in, gerekirse Türkiye’den yaş meyve ve sebze alımını durdurabilecekleri ve Türkiye’ye gönderilen tahıl ihracatının da başka ülkelere yönlendirebileceği şeklindeki sözlerine Moskova’dan “düzeltme” geldi.

Rus TASS haber ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi Türkiye’ye gıda ambargosunun hükümetin gündeminde olmadığını ve bu konunun kabinede tartışılmadığını söyledi.

'DÜN SABAH TKAÇEV AÇIKLAMIŞTI'

Tkaçev, dün Sabah “Rusya ithalatında Türk sebzelerin payı yüzde 20. Sebze ithalatını, öncelikle domatesi İran, Fas, İsrail, Azerbaycan ve Özbekistan sebzeleriyle ikame edebiliriz” demişti.

Rusya’nın Ukrayna krizi nedeniyle kendisine yaptırım uygulayan ABD, AB, Kanada ve Norveç’ten yaptığı gıda ithalatını 1 yıllığına kesmesi, Türkiye’nin gıda ihracatında önemli artışa yol açmıştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)