E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek kuru mayın alana benzetti---

Şimşek kuru mayın alana benzetti

Şimşek kuru mayın alana benzetti
17 Nisan 2015 - 13:24 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, kur konusunun mayınlı alana benzeterek, kısa vadeli öngörünün imkansız olduğunu söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur konusunu mayınlı alana benzeterek, kısa vadeli öngörü yapmanın imkansız olduğunu söyledi. Şimşek "Dolar tüm dünyada para birimlerine karşı değer kazanıyor. Yükselişi ona göre değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

YÜZDE 28'LİK VERGİ YÜKÜ ARTIŞI HAKKINDAKİ SORUYA BAKAN ŞİMŞEK;

"Siz kayıt dışılşığı azalttıkça artmış gibi görünebiliyor. Ama bu daha yüksek vergi oranları vesaireden değildir. Önemli ölçüden kayıt dışının kavranması ile ilgilidir."

ÖZEL SEKTÖR TASARRUFU SORUSUNA ŞİMŞEK;

"Günümüzde vadeler kısa. Türkiyede krediye ulaşım yok. Vatandaş harcamayı öğrendi. buradaki en önemli kale özel emekliliktir. Şirketlere yönelik bir sürü adım attık."

Özkaynak artırmak için ;"Türkiyenin kırılganlıklarını azaltmak,Şirketlerimizin öz sermayesini genişletmek büyümenin karlılığını artırmış olacak. Bunu halka açık bir estrüman olarak kullanabilirsiniz. Bizim şirketlerin borçluluk oranları yüksek değil. Biz 2009'dan beri vatandaşın döviz borcunu kaldırdık. Hane halkının ciddi bir döviz fazlası var döviz borcu yok. Elimizde iki enstürüman var. Bunlardan biri yabancı kaynak nedeniyle yaptığı faiz giderlerinin vergiden düşmesidir. Makro ekonomik koşulları dikkate alıp durum yönetimi yapmak gerkir. 2011'den sonra makro yönetimini çok güçlü bir şekilde ortaya koyduk. Öz itibariyle Türkiye'de cari açığın azaldığı dönemdeyiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)