E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Türkiye ekonomisinin çarkları dönüyor"---

"Türkiye ekonomisinin çarkları dönüyor"

Türkiye ekonomisinin çarkları dönüyor
09 Ekim 2015 - 03:40 borsagundem.com

Bakan Işık, sanayi üretimi verilerini değerlendirdi: Türkiye ekonomisinin ne kadar canlı olduğunun, çarkların dönmeye devam ettiğinin göstergesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV yayınında yaptığı açıklamada “Ağustos ayı sanayi üretim endeksi sonuçları, gerçekten beklentilerin çok üzerinde geldi” diyerek, verinin temmuz ve ağustos ayı olarak birlikte değerlendirilmesinin daha doğru olacağına dikkat çekti.

Işık, “Bölgede yaşanan olağanüstü gelişmeler dünya ekonomisindeki belirsizliğe rağmen yüzde 7.2’lik sanayi üretimi artışı Türkiye ekonomisinin ne kadar canlı olduğunu çarklarının dönmeye devam ettiğini işlerin aslında çok kötü olmadığının göstergesi. Bu veriyi Temmuz ayındaki düşük sanayi üretimini de telafi eden iki ay birlikte düşünmemiz gerektiğinde... İki ayın ortalaması yüzde 3.75 artışa geliyor ki bu da son derece önemli” dedi. Işık “Eylül ayında eğer çok önemli bir bozulma olmaz ise bu belirsizliklerin oluşturduğu bu seviyede bir sanayi üretimi gelirse bizim üçüncü çeyrek büyümemiz de yaklaşık yüzde 3 olacak ki beklentiler daha kötümserdi. Bu sanayi üretimi rakamı bazı beklentilerin revize edilmesine neden olacak” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)