E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye-Irak ekonomik ilişkileri geriledi---

Türkiye-Irak ekonomik ilişkileri geriledi

Türkiye-Irak ekonomik ilişkileri geriledi
05 Ekim 2015 - 19:37 borsagundem.com

Türkiye ile Irak arasında geçen yıl ilk dokuz ayda 10 milyar dolar olan ticaret hacmi bu yılın aynı döneminde 9 milyar dolara geriledi

Irak Ticaret Bakanı Melas Muhammed, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin ilk dokuz ayda 9 milyar dolara gerilediğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl ilk dokuz ayda 10 milyar dolar olan Türkiye-Irak arasındaki ticaret hacminin bu yılın aynı döneminde düştüğünü belirterek, "Bu yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 9 milyar dolara geriledi" dedi.

Muhammed, Türkiye-Irak arasındaki ticaretin birkaç ekonomik alanda gerçekleştiğini kaydetti.

Terör örgütü DAEŞ'in geçen yıl Irak'ın üçte birini ele geçirmesi ve ülkenin kuzeyi ile güneyi arasında taşımacılık yapan kamyonların önünü kesmesi, Türkiye-Irak arasındaki ticareti olumsuz etkiledi. Ülkenin kuzeyindeki Musul kenti ve diğer bölgelerin DAEŞ tarafından ele geçirilmeden önce iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 12 milyar dolara ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)