E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'dan şok açıklama!---

Yunanistan'dan şok açıklama!

Yunanistan'dan şok açıklama!
29 Haziran 2015 - 20:10 borsagundem.com

Yunanistan yarın vadesi gelen 1.7 milyar dolarlık IMF taksitini ödemeyeceğini açıkladı

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, bir hükümet yetkilisi, Yunanistan'ın 30 Haziran Salı günü vadesi gelen 1.6 milyar euroluk (1.7 milyar dolar) IMF taksitini ödemeyeceğini açıkladı.

IMF tarafından yapılan açıklama ile “Yunanistan’ın ödeme yapmaması durumunda, borcunun devam edeceğini ve bakiye olarak kayda alınacağını” belirtildi.

Syriza hükümeti ile kreditörler arasında hafta sonu bir anlaşma sağlanamadı. Başbakan Alexis Tsipras da siyasi bir hamle yaparak kurtarma paketini 5 Temmuz'da referanduma götürme kararı aldı.

Pazar günü açıklanan karar ile Avrupa Merkez Bankası’nın ELA’yı sabit tutması üzerine, Yunanistan finansal bir çöküş yaşamamak adına Pazartesi gününden itibaren ticari bankaları ve Yunan borsasını 5 Temmuz'da yapılacak referandum tamamlanana dek kapalı tutma kararı aldı. Yunanistan, sermaye transferlerine kontrol getirme adına bu adımları attı.

Avrupalı liderler, Yunanistan referandumunun euroda kalmak ya da çıkmakla ilgili olduğunu kaydediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kara29 Haziran 2015 22:27

    Avrupa nın sımarık ve tembel ulkesi hemde kustah

  • çakır29 Haziran 2015 21:43

    Kulluyen kuyruklu yalan doğruları bilenlerin artması bunların yeni senaryoları sahneye koyuyorlar hepsi birleşmiş Hollywood senaristleriyle calisiyorlar yazin bit kenari borc borc verilecek Bu adamlarda uluslararası doğalgazı avrupaya pazarlayacak ve kımse gıkını çıkartmayacak dıye düşünüyorum

  • klasik solcu işte boş vaadler29 Haziran 2015 21:28

    başa gelirken ülkeye hizmet edecem diye yemin ederler sonra başlarlar dümenlere, oyunlara, entrikalara. verdiğin sözler ne oldu ? Avrupa birliğiem güvenipde mi söz vermştin ? utanmadan şimdi de referandumu giderek yükümlülüğü halka yıkıyor

  • Ajan29 Haziran 2015 20:49

    Yunan halkı borcunu ödememek için Syriza ya oy vermiş anlaşılan , ama üzülmesinler zira 1970'in Kızıldere kahramanı Ertuğrul Kürkçü Yunanistanın borcunu Türkiye ödesin diye önerge verecekmiş:) Bu arada Demirtaş tan bu konu ile ilgili açıklama beklediğimizi belirtmek istiyorum.

  • şahin29 Haziran 2015 20:35

    neden ödesinki .yunanıstan almanya ve ecb tarafından akabınde fransa dolandırıldı