E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüAvrupa hisseleri "oto üreticileri" ile düştü---

Avrupa hisseleri "oto üreticileri" ile düştü

Avrupa hisseleri oto üreticileri ile düştü
24 Eylül 2015 - 15:30 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, BMW haberi sonrası otomobil sektörüne gelen satışlarla değer kaybetti

Avrupa hisse senetleri, bir Alman gazetesinde bir BMW aracının AB kirlilik limitlerini aştığı yolunda çıkan bir haberin ardından otomobil üreticilerine gelen satışların etkisi ile değer kaybetti. 

BMW, Autobild gazetesinin bir X3 modelinin dizel emisyonlarının gerçek yol testinde limiti 11 kez aştığını kaydetmesinin ardından yüzde 7.5 düştü ve otomobille ilgili şirketlerin hisselerini de aşağı çekti. İnşaat hisseleri, Morgan Stanley'in tavsiyesini "sat"a düşürmesinin ardından Vinci SA'daki yüzde 1.7'lik düşüşle birlikte, Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 grup arasında en kötü performans gösteren ikinci grup oldu. Tullow Oil Plc, SBM Offshore NV ve Seadrill Ltd., enerji hisselerini aşağı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 11:05'te 345.54 puana indi. Hisseler, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da iş dünyası güveninin Eylül ayında şirketlerin güçlü iç talepten yararlanmaları ile birlikte beklenmedik bir şekilde yükselmesinin ardından, kısa bir süreliğine yüzde 0.3 kadar yükseldi. 

Hisse senetleri, Fed'in 17 Eylül'de enflasyon ve Çin'deki yavaşlamanın etkilerinne ilişkin endişeleri işaret ederek faizi değiştirmemesinden bu yana dalgalı bir seyir izledi. Fed Başkanı Janet Yellenbugün bir konuşma yapacak ve yatırımcılar bu konuşmadan merkez bankasının ne düşündüğü konusunda işaretler almaya çalışacak. Fed fonları vadeli kontratlarına göre, Ekim ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 18 ve Aralık ayı ihtimali yüzde 43 seviyelerinde. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)