E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüÜç büyük spor klubü kayıpta da ilk üçte---

Üç büyük spor klubü kayıpta da ilk üçte

Üç büyük spor klubü kayıpta da ilk üçte
25 Mayıs 2015 - 10:52 borsagundem.com

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri en çok düşen endeks hisseleri arasında ilk 3'te yer aldı

Son günlerin flaş hisseleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri, son hafta yaşanan sportif ve şirket içi gelişmelerin ardından en çok düşen hisseler arasında ilk 3 sırayı aldı. Şampiyonluk yarışının son 2 haftaya girilirken nefes nefese devam ettiği dönemde sert bir şekilde yükselen spor hisseleri, aynı hızla düşmeye başladı. Beşiktaş yarıştan 2 maç önce koparken, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki yarış lig bitimine bir hafta kala matematiksel olarak devam ediyor.

Beşiktaş hisseleri hem şampiyonluktan uzaklaşma, hem yönetim tarafından alınan yüzde 66,67 oranındaki bedelli sermaye artırımı kararı ile son 3 günde 2,10 liradan 1,90 TL'ye düştü. Beşiktaş bugünkü yüzde 7,31 oranındaki kayıpla en çok değer kaybeden BİST 100 hisseleri arasında 3. sırada.

Galatasaray hisseleri şampiyonluk beklentisi ile son bir haftalık işlemlerde 20 TL fiyatlardan 41 TL'ye kadar yükselirken, Borsa İstanbul olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle hisseyi otomatik olarak 2 kez durdurdu. Herhangi bir özel durum olmaması ise hissenin brüt takasa alınmasına neden oldu. 21/05/2015 perşembe günü 15 günlük brüt takas kararı verilen GSRAY hisseleri bugünkü düşüşle beraber,  2 günde yüzde 25 değer kaybetmiş oldu. Galatasaray hisseleri dün alınan Beşiktaş galibiyeti sonrası şampiyonluğa bir adım kala bugün yüzde 8,36 değer kaybederek, en çok düşen BİST 100 hissesi oldu.

Fenerbahçe'de ise şampiyonluk umudu olsa dahi kupa maçında Bursa'dan alınan yenilgi son 3 gündeki düşüşü hızlandırdı. Son bir haftalık sürede FENER hisseleri önce 37 liradan 50 liraya yükseldi. Sonrasında ise 50 liradan bugünkü düşüşle 36,50 TL'ye düştü. FENER hisseleri yüzde 8,27 kayıpla en çok düşen BİST 100 hisseleri arasında Galatasaray'dan sonra geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergn05 Haziran 2015 13:26

    Mali açıdan batmış durumdalarda ondan.Dahada düşecekler,borçları tavan yapacak,hala transfer peşindeler,ne ile yapacaklar,borç ile tabiki.!(ytd)