E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiALCTL: Nokia ile müzakere---

ALCTL: Nokia ile müzakere

ALCTL: Nokia ile müzakere
14 Nisan 2015 - 10:57 borsagundem.com

Nokia, Alcatel Lucent'in bir bölümünü almak için ileri derecede müzakereler yapmakta olduğunu açıkladı

Nokia’nın Alcatel-Lucent’i alacağı iddia ediliyor. Telekomünikasyon ekipmanları işletmesini güçlendirmek ve Ericsson AB ile daha iyi rekabet etmek isteyen Nokia Oyj, konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, Alcatel-Lucent SA’nın bir kısmını satın almak için ileri safhada müzakereler gerçekleştiriyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre Finlandiya merkezli Nokia, Alcatel’in kablosuz varlıklarını bu hafta satın almak için anlaşma sağladığını duyurabilir. Görüşmelerin gizli olması nedeniyle bilgi veren kaynaklar isimlerinin açıklanmasını istemediler. Konu ile ilgili henüz bir anlaşmaya varılmış değil ve anlaşmanın halen bozulma ihtimalinin olduğunu dile getiriliyor.

Çıkan haberler Borsa İstanbul'da işlem gören Alcatel Lucent Telekom hisselerinin yüzde 9 oranında prim yaparak 3,61 TL'ye kadar yükselmesine neden oldu. ALCTL hisseleri açılıştaki sert yükselişten sonra 3,51 TL'ye gerilemiş durumda. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 115,00
En Yüksek: 118,80
En Düşük: 109,10
Değişim 5,41 %
FK: 0,00
PD / DD: 2,27
İşlem Hacmi 96.270.851
Toplam Adet: 832.963
Ağırlıklı Ort.: 115,59
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarkan17 Nisan 2015 11:47

    Bugün saat: 08.25.. Vestel'den açıklama: “Vesbe payında yapabileceğimizi belirttiğimiz satış işlemi, piyasa koşullarının beklentilerimiz paralelinde oluşmaması nedeniyle gerçekleşmemiştir. “ Yine bugün saat 11.09.. Yine Vestel'den açıklama: “Vestbe payında tek seferde veya birden fazla seferde satış işlemi yapabileceğimizi SPK'nın 11. maddesinin 4. fıkrası hükmü çerçevesinde bildiririz…” Bu 3 saat içinde hem Vestel, hem Vestbe hem zıpladı, hem çakıldı ve borsa yetkilileri biraz prim yapan Alcatel’in canına okurken Vestel’deki bu tuhaflığa seyirci kaldı.

  • Hasan16 Nisan 2015 19:55

    Önce Nokia ile Siemens birleşti, Nokia-Siemens oldu. Sonra Nokia-Siemens Motorola'yı aldı. İsmi değiştirmediler. Öte tarafta Alcatel ve Lucent birleşti. Alcatel-Lucent oldu. Özünde Nokia-Siemens-Motorola-Alcatel ve Lucent birleşmeye çalışacak. Hepsi de bir Ericsson edemeyecek belkide...