Ana SayfaPiyasaYatırımcı Pimaş’ı ve Flap’ı sordu---

Yatırımcı Pimaş’ı ve Flap’ı sordu

1 / 2
Yatırımcı Pimaş’ı ve Flap’ı sordu
27 Ocak 2015 - 11:53 www.borsagundem.com

YENİ ORTAĞIN BAKIŞ AÇISI ÖNEMLİ

SORU ( 1 ) -
Pimaş’ta ne oluyor? Borsa 90 bini geçti hissede hareket yok, ne zamandır? Yatırımcıya bu kadar çektirilmez...
Karan Can

CEVAP-Bir hissenin istikrarlı bir çıkış yakalayabilmesi için her şeyden önce onu destekleyecek nitelikte bir mali yapıya sahip olması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Aksi taktirde olası çıkışlar geçici ve spekülatif düzeyde kalmaya mahkum kalmakta. Pimaş için de durum farklı değil. Şirket son açıkladığı 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda satış gelirlerinde herhangi bir artış gerçekleştiremedi. Bununla birlikte dönem sonunda 2,5 milyon TL zarar etti. Birikmiş geçmiş yıl zararları ise 32,4 milyon TL’ye yaklaşmış durumda. 2013 yılında zarar eden Pimaş’ın 2014 yıl sonunda da zarar etme olasılığının hayli yüksek olduğu anlaşılıyor.
 Şirket’le ilgili en önemli gelişme ise 15 Ekim 2014 günü sermayesinin yüzde 81,23'ünün Deceuninck NV’ye geçtiğiyle ilgili gelişme. Yönetim değişikliği nedeniyle yeni ortak diğer ortaklara 2,82 TL’den çağrıda bulunurken gerçekleşen ek alımlarla birlikte payı yüzde 87,60’a çıktı.
Yeni ortağın şirketin vizyonunda ve kârlılığında nasıl bir sinerji yaratacağını ilerleyen süreçte göreceğiz. Eğer kârlılığında belli bir hareketlilik yaratabilirse hissenin fiyatında da kuşkusuz yukarı yönlü bir çıkış yaşanacaktır. Ancak ortağın, kârlılığı arka planda tutmayı tercih etmesi halinde mevcut fiyat seyri devam edebileceği gibi daha da gerilemesi söz konusu olabilecektir.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)