E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem190 PKK'lı terörist öldürüldü---

190 PKK'lı terörist öldürüldü

190 PKK'lı terörist öldürüldü
30 Temmuz 2015 - 02:26 borsagundem.com

Kuzey Irak ve yurtiçindeki PKK'ya yönelik 2 büyük operasyonda 190 teröristin öldürüldüğü, 300 teröristin de yaralandığı bildirildi

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta ve yurtiçinde PKK’ya yönelik yaptığı 2 büyük operasyonun bilançosu ortaya çıktı. İstihbarat kaynaklarının verdiği bilgilerde 190 teröristin öldürüldüğü, 300 teröristin ise yaralandığı iddia edildi.

Verilen bilgiye göre Kuzey Irak’a yönelik olarak geçen cuma gecesi yapılan hava harekatında PKK’lıların telsiz konuşmaları ve insansız hava araçlarının tespitleri sonucu 190 teröristin öldürüldüğü öne sürüldü. Aynı kaynaklar, bu saldırılarda 300’ün üzerinde teöristin yaralandığını söyledi. İstihbarat birimleri, önceki gece yapılan harekâtın Kuzey Irak bölümüne 40 uçağın katıldığı bilgisini verdiler. Harekatın yurt- içindeki bölümünde ise 30 uçak yer aldı. Önceki geceki operasyona, uçakların yakıt ihtiyacını karşılamak için tanker uçakların da katıldığı öğrenildi. Tanker uçaklarından çoğunlukla, harekat bölgesine Bandırma’daki 6. Ana Jet Üssü’nden kalkan “Yarasa” çağrı kodlu savaş uçakları yakıt aldı. Sınırda konuşlu 155 milimetrelik Obüs atan Fırtına topları da 130 hedef vurdu. Bu atışlarda PKK’nın kullandığı 25 doçka uçaksavar mevzisi tahrip edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)