E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'1915 olayları' Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda---

'1915 olayları' Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda

'1915 olayları' Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda
07 Mayıs 2015 - 02:38 borsagundem.com

Tehcirin iç yüzü, Türkiye'nin sözde soykırım iddialarına karşı geliştireceği tavır, çok sayıda akademisyenin katılımıyla bugün Beştepe'de ele alınacak

Ermeni diasporasının 1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle başlattığı kampanya, tehcir meselesinin iç yüzü, Türkiye'nin sözde soykırım iddialarına karşı nasıl bir tavır geliştirmesi konusu, çok sayıda akademisyenin katılımı ile bugün Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda kapsamlı olarak ele alınacak.

Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğini yapacağı sofraya Amerikalı bir profesörün de davet edilmesi dikkat çekti.

KIM KARDASHIAN ERMENİSTAN'A GİTMİŞTİ

1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle Ermeni diasporası, bu yıl Nisan ayında uluslararası çapta kampanya başlattı. Ermeni diasporası kampanyasında magazin yıldızı Kim Kardashian'a bile yer verirken, Türkiye'yi şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan ilk açıklama Papa'dan geldi.
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'da 12 Nisan tarihinde Ermeniler için düzenlenen ayinde selefi Papa 2. Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan 1915 olaylarıyla ilgili "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesine atıfta bulundu. Avrupa Parlamentosu (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. Türkiye, bu karara sert tepki gösterdi.

OBAMA SOYKIRIM DEMEMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği ABD Başkanı Obama ise 24 Nisan açıklamasında, soykırım tabirini kullanmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu süreçte yaptığı açıklama ise Ankara'da hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 1915 olaylarını konuşmayı planlamış ancak bu program iptal edilmişti.

Bu program, bugün yaşama geçirilecek. Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda
1915 olayları tüm boyutlarıyla ele alınacak. Sofranın konuklarının büyük bölümü akademisyen. Sofranın konukları arasında Amerikalı bir profesörün olması da dikkat çekti. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Heath Lowry'de  Cumhurbaşkanlığı'nın davetlileri arasında yer aldı. Lowry, Osmanlı tarihi konusunda uluslararası çapta uzman bir isim. Görüşleri de, bu uzmanlığı nedeniyle önem taşıyor.

DEVLET GÜNÜ

Erdoğan, bugün devlet günü çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel  ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)