E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem20 milyar dolarlık finalde THY reklamı---

20 milyar dolarlık finalde THY reklamı

20 milyar dolarlık finalde THY reklamı
08 Şubat 2016 - 06:39 borsagundem.com

Amerikan Futbol Ligi final maçı (Super Bowl) Santa Clara’da yapıldı. THY'nin de içinde bulunduğu şirketler 30 saniyelik reklama 5 milyon dolar ödedi

Amerikan Futbol Ligi’nde final maçı (Super Bowl) ABD’deki Santa Clara’da yapıldı.

Carolina Panthers ile Denver Broncos arasındaki dev final yine önemli bir ekonomiye şahit oldu. Gıdadan beyaz eşyaya, teknolojiden ulaşıma kadar birçok sektörde canlanma sağlayan finalin, sadece perakende sektörüne etkisi 15 milyar dolar.

Diğer gelirlerle Super Bowl finalinin toplam ekonomisi 20 milyar dolar oldu. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Super Bowl için şirketler reklam için kıyasıya mücadele etti.

Şirketler, final maçı boyunca 30 saniyelik bir reklam için 5 milyon dolar ödedi. Toplam reklam gelirleri ise 360 milyon doları aştı. İşin perakende boyutunda ise en önemli satışı televizyon markaları yaptı. Yapılan araştırmalara göre maçı daha iyi görüntü kalitesi ile izlemek isteyen 7.5 milyon ABD’li yeni televizyon aldı.

Geçen yıl 5.5 milyon kişi iken artışta ABD ekonomisindeki toparlanmanın etkili olduğu vurgulanıyor. Ayrıca Super Bowl yiyecek ve içecek sektörü açısından da önemli. Technomic adlı araştırma şirketinin verilerine göre, ‘Super Bowl Pazarı’nda 14.5 milyon pizza, 1.3 milyar tavuk kanadı ve 1.2 milyar litre alkol tüketildi.

Mücadelenin ortalama bilet fiyatları 4 bin 821 bin dolarla ülke tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak tarihe geçti. 

THY'DEN İKİ REKLAM FİLMİ

Türk Havayolları, ABD’nin en büyük spor olayına “Batman v. Superman” sponsorluğuyla konuk oldu.

“Batman v. Superman” filmine sponsorluğunu özel bir tanıtım filmi ve sosyal mecralarda yürüttüğü kampanyalarla duyuran Türk Hava Yolları, yaygın kampanyasını ABD’nin reklamverenler için en pahalı spor etkinliği olarak nam salan Amerikan Ulusal Futbol Ligi final müsabakası Super Bowl’da gösterdiği iki filmle başladı.

Batman’i canlandıran Ben Affleck ve Lex Luthor karakterine hayat veren Jesse Eisenberg’ün yer aldıkları reklam filmleri Carolina Panthers ile Denver Broncos arasındaki karşılaşma sırasında gösterildi. 

110 MİLYON ABD'Lİ İZLEDİ

Super Bowl final karşılaşmasını her yıl 110 milyondan fazla ABD'linin izlediği biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)