E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. havalimanına yabancı ilgisi---

3. havalimanına yabancı ilgisi

3. havalimanına yabancı ilgisi
23 Mayıs 2015 - 08:14 borsagundem.com

Yabancı yatırımcıların son dönemde en çok ilgisini çeken projelerden biri de 3'üncü Havalimanı.

Tamamlandığında alanının en büyüğü olacak havalimanı için Güney Kore ve Danimarkalılar işbirliği önerisi getirdi. Güney Kore'nin dünyaya açılan en önemli kapısı olan başkent Seul'deki havalimanını yöneten International Incheon Airport Corperation ile Danimarkalı Copenhagen Airport, İstanbul'daki 3'üncü Havalimanı projesinin operasyon danışmanlığı çalışmaları için birlikte teklif verme kararı aldı. 

ORTAKLIK ANLAŞMASI 
Tamamlandığında 150 milyon yolcuyu ağırlayacak olan ve yaklaşık 25 milyar dolara mal olması beklenen proje için Güney Koreli International Incheon Airport Corperation ile Danimarkalı Copenhagen Airport Güney Kore'nin başkenti Seul'de işbirliği anlaşması imzaladı. Incheon'un CEO'su Park Wan-su ile Copenhagen Airport'un CEO'su Thomas Woldbye kurdukları ortak girişim grubuyla (OGG) 3'üncü Havalimanı projesine teklif verecek. 

66 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERİYOR
Koreli Incheon OGG'de yüzde 57, Danimarkalı Copenhagen Airport ise 43'lük pay sahibi oldu. Koreli şirket Seul'daki havalimanında yılda 41 milyon yolcuyu ağırlıyor. Danimarkalı firmanın hizmet verdiği yolcu sayısı ise 25 milyon. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)