E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​458 kişiyi taşıyan gemi battı---

​458 kişiyi taşıyan gemi battı

​458 kişiyi taşıyan gemi battı
02 Haziran 2015 - 04:15 borsagundem.com

Çin'de Yangtze Nehrin'nde içinde 458 kişi bulunan gemi battı. Batan gemiden kaptan dahil 30 kişi kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sürüyor

Çin'in güneyinde Yangtze Nehrinde 458 kişiyi taşıyan bir turist gemisi battı. Geminin kaptanı da dahil sadece 30 kişi kurtarılabildi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi yönlendirildi. Çalışmalar devam ediyor. 

Resmi Şinhua ajansının haberine göre olay Yangtze Nehrinde meydana geldi. Nanjing kentinden Chongqing'e doğru seyir halinde olan turist gemisi, ani çıkan bir kasırga sırasında alabora oldu. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarının ise kötü hava şartlarından dolayı güçlükle sürdüğü belirtildi.
 
Yerel medyada çıkan haberlere göre geminin kaptanı da dahil 30 kişi kurtarıldı. Gemide 406 Çinli yolcu, 5 seyahat acentası çalışanı ve 47 mürettebat olduğu öğrenildi. 
 


Yolcuların çoğunun 50 ile 80 yaş aralığındaki turistler olduğu ve kasırgaya uykuda yakalandıkları belirtildi.
 
Bölgeye 10’dan fazla arama kurtarma gemisi ile dalgıçlar sevkedildi. Arama kurtarma çalışmalarının güçlü rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürdüğü belirtildi. Nehirdeki derinliğin 15 metreyi bulduğu açıklandı.
 
Ülkenin Başbakanı Li Keqiang'ın olay yerine hareket ettiği bildirildi.
 
Geminin kaptanından açıklama
 
Gemi kaptanı ile baş makinist yetkililere yaptığı açıklamada, geminin fırtınaya yakalandığını ve ardından çok kısa süre içinde battığını söyledi.
 
500 kişi taşıma kapasitesi olan gemi, Çin yerel saatiyle gece 21.28'de battı. Yetkililer, geminin nehrin 15 metre derinlikte olduğu bir alanda battığı ve hala bir kısmının görülebildiğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)