E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 Haziran'da Kâbe neresi görecekler---

7 Haziran'da Kâbe neresi görecekler

7 Haziran'da Kâbe neresi görecekler
04 Mayıs 2015 - 03:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Rizeli hemşehrileriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen "Rizeliler Buluşuyor" programında yaptığı konuşmada, Rize'nin, millete hizmet yoluna çıktıkları ilk günden beri hep yanlarında olduğunu, son cumhurbaşkanlığı seçiminde 81 il içinde yüzde 81 oy oranıyla şahsına en yüksek desteği veren şehir olarak ilk sırada yer aldığını söyledi. 

Geçen günlerde bir televizyon kanalının spikerinin Rize'ye giderek bir program yaptığını belirten Erdoğan, "Oradaki hemşehrilerime güya benim aleyhimde, hizmetlerimiz aleyhinde bazı şeyler söyletecek. Hemşehrilerimden laf alamayınca araya girip kafasındakileri kendi söylüyor ama benim hemşehrilerim meydanı boş bırakır mı? Erkeğiyle kadınıyla çıkıyor, çatır çatır tüm gerçekleri, doğruları mikrofona ifade ediyor" dedi.

Spikerin, Rizelilerin sözlerini dinlemek yerine önce ara verdiğini sonra da yayını tümden kestiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte bunların maalesef yapısı bu, karakteri bu. Bunların dertleri milleti dinlemek değil, kendi söylemek istediklerini oradaki insanların ağzından almaya çalışıyorlar. Ya hu Rizeli bu oyuna gelir mi? Nitekim gelmedi. Hepsi de aslanlar gibi yapılan hizmetleri bir bir anlattı, muhalefet partilerinin hesapsız, kitapsız vaatlerinin ipliğini pazara çıkardı. Hepsinin de diline sağlık, gönlüne sağlık. Gazeteci, televizyoncu kisvesi altında muhalefetin borazanlığını yapanlar inşallah bu örnekten gerekli dersi almışlardır. Bu hadise aslında bizim 40 yıllık siyasi hayatımızda verdiğimiz mücadelenin bir özeti. Biz manşetlerle çarpışa çarpışa bu günlere geldik. Manşetlerin desteğiyle gelmedik. 'Muhtar bile olamaz' başlıklarını atanlar bunlar değil miydi? Bunlardı. Ne oldu? Kudret, kuvvet sahibi olan Allah. İrade millette, millet iradesini ortaya koydu ve kaderin üstünde bir kader vardır denildiği gibi o kadar tecelli etti. Onlar 40 yıl boyunca hep bizim sesimizi kısmaya çalıştılar. Milletimiz ise görüşlerimizi, düşüncelerimizi bizim adımıza çok daha gür sedayla ifade etti. Bizim sözcümüz medya değil, millet oldu."

"Bu millet Kabe'sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor"

Erdoğan, hukuksuz ve adaletsiz şekilde cezaevine girdiğinde, o başlıkları atan manşetlerden "sevinç naraları" çıktığını bildirdi.

Başbakanlığı döneminde de her fırsatta aynı tavrın ortaya konulduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bugün de hala yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten iktidara, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Sorsanız tarafsızlar. Sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo, amigo. Ülkemize ve dünyaya ideolojik saplantılarıyla bakıyorlar. Bizimle değil, milletimizin tarihiyle kültürüyle değerleriyle inançlarıyla sorunları var. İşte bakın. Bu ara tuttular, malum ana muhalefet imam hatip okullarını kapatmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz bir diğeri, Diyaneti kaldırmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz Kudüs, 'Yahudilerindir' diyor. Bakıyorsunuz, 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bu millet Kabe'sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor ve ben inanıyorum ki Taksim'i Kabe olarak gösterenlere 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu gösterecektir."

"Başkanlık sistemi için şartlar olgunlaştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık parlamenter sistemle yoluna devam etme imkanı kalmadığını bildirdi.

Parlamenter sistemin, darbe, muhtıra ve krizlerle bir hayli yıprandığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi yeni bir arızaya mahal vermeden bu sistemi toptan değiştirme imkanı ortaya çıktı. Yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemi için şartlar olgunlaştı. Artık yapılması gereken yeni anayasa ve başkanlık sisteminin içini doldurmaktır."

Kendileri için millete hizmetkar olanların önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sırça köşklerde değil, kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okulundan yetişip gelmiş, mahalle okullarından eğitim görmüş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor. Yeter ki bu milletin daha çok evladı siyasetten, diplomasiye kadar her alanda başarıyla görevini yürütsün. Varsın onlar kusura bakmasınlar rahatsız olsun, hiç önemli değil. Bizim için bu millete hizmetkar olanlar önemli."

"Cevabını milletten alacaklar"

Erdoğan, seçim öncesi görüş ayrılıkları taşıyan siyasi partilerin eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalıştığını belirtti.

Başkanlık sistemi teklifine karşı ortak cephe oluşturulduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalışıyorlar. Normalde birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar, şimdi bir araya geldi. Başkanlık sistemi teklifimize karşı ortak cephe oluşturdu. Memleketin, milletin hayrına hiçbir meselede bir araya gelemeyenler, söz konusu biz olunca maşallah hemen can ciğer kaymak oldular. Gerçi bunlar 10 Ağustos'ta da benzer ittifak kurmuşlardı biliyorsunuz. 14 parti bir araya gelmişlerdi ama milletten cevabını aldılar. İnşallah ben inanıyorum 7 Haziran'da da alacaklar."

"Bir avuç azınlığın sözcülüğünden vazgeçmeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin, hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin bizatihi kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hala hazmedebilmiş değiller. Hiçbir zaman da hazmedemeyecekler. Yıllarca bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmeye, yönlendirmeye alışmış olan bir avuç azınlığın sözcülüğünden asla vazgeçmeyecekler" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Sırça köşklerde değil kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okulundan yetişip gelmiş, mahalle okullarında eğitim görmüş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

"Her partiye eşit mesafedeyim"

Erdoğan, "Tabii ben cumhurbaşkanıyım, her partiye eşit mesafedeyim ama gönlümde tabii ki bir parti var. Bu, tabii benim bireysel tasarrufum, o ayrı bir konu. Taraf olmaya gelince doğru söylüyorlar, tarafım ama ben milletin tarafındayım, milletin. Çünkü ülkede bir, millete karşı olanlar var, bir de de milli irade, milletle yürüyenler var. Ben milletin tarafındayım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)