E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 tepenin oscarları sahiplerini buluyor---

7 tepenin oscarları sahiplerini buluyor

7 tepenin oscarları sahiplerini buluyor
27 Mayıs 2015 - 05:46 borsagundem.com

İTO Başkanı Çağlar, ‘İstanbul’un Oscar’ları ödül töreninin 31 Mayıs’ta düzenleneceğini açıkladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 31 Mayıs’ta ‘İstanbul’un Oscar’ları olarak adlandırılan ödülleri dağıtmaya hazırlanıyor.

İstanbul’un küresel anlamda bir çekim merkezi olmasının amaçlandığı projede ‘7 tepeli İstanbul’ tanımlamasına atıfta bulunularak 7+1 kategoride ödül verilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törende ödül verilecek kategoriler şöyle: “Cesaret, Sıradışı Çalışma, Proje, istanbul’un Martısı, Bilim, Erguvan, İnsan ve Doğa.” Törende ayrıca İTO özel ödülü de verilecek.

Erdoğan katılacak

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre bu ödülleri ‘İstanbul’un Oscar’ları’ adıyla markalaştırmak istediklerini söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Projede 7 tepeli İstanbul’a 7 ödül fikrinden yola çıktık. Jüri üyeleri ve danışmanlarımızın eşliğinde çalıştık. Ödül töreni Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himayesinde olsun istedik. Bizi kırmadı. 31 Mayıs’ta kendisinin de katılacağı bir törenle ödüllerimizi dağıtacağız” dedi.
Ödüllere büyük talep olduğunu anlatan Çağlar, şöyle devam etti: “İstanbul’un tanıtımı ve ticari hayatının gelişimi için her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu yıl 6-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan İstanbul Shopping Fest bunun önemli bir ayağı.
 
‘Marka değerini güçlendirecek’


İstanbul Shopping Fest’in bu yıl 5 Haziran akşamı açılış töreniyle başlayacağını belirten İbrahim Çağlar, şu bilgileri verdi: “Geçen yıldan itibaren festivalin tam anlamıyla şehrin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmesi için gayret sarf ediyoruz. Shopping Fest, paranın, kültürün, sanatın ve alışverişin başkenti olma yolundaki İstanbul için atılmış en önemli adım. Daha da önemlisi, adım adım büyüyecek festival sinerjisi, İstanbul’un marka değerini güçlendirecek. İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi, Türkiye’nin tanıtımını yapacak bir elçi. Bu nedenle, yabancı yatırımın artması, turizm harcamalarının yükselmesi, şehrin marka değerinin dünyada öne çıkması adına İstanbul Shopping Fest çok önemli bir rol oynuyor. Bu yıl yurtdışında 38 ticari ataşeliğimiz kanalıyla da festivalin tanıtımı yapılıyor ve bunun da etkisini de göreceğiz. Geçen yıl 1.1 milyon yabancı geldi Shopping Fest’e... Bir önceki sene bu rakam 800 bindi. Her yıl sayı giderek artıyor. .”

Ortaköy’de indirim çeki dağıtılacak

İstanbul Shopping Fest kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili olarak bilgi veren İbrahim Çağlar, şöyle konuştu: “Açılış törenimizi Ortaköy’de yapacağız. Her yıl olduğu gibi havai fişek ve ışık gösterileriyle birlikte DJ partisi olacak. Festivale katılan markalar, Ortaköy Meydanı’nda hediye ve indirim çeki dağıtacak. Ayrıca festival süresince yapılan her 50 liralık alışveriş, bir çekiliş hakkı kazandıracak. Çekiliş sonunda kazanlara ev ve araba hediye edilecek.” 
Festivalin hedeflerine ulaşması için vitrin süslemesinden personelin kılık kıyafetine kadar birçok konuda eğitim verileceğini ifade eden Çağlar, festivale katılan marka ve şirket personelinin tek tip festival önlüğü takması gibi bir planları olduğunu kaydetti. Festivale yabancı marka ilgisinin arttığını da kaydeden Çağlar, “Bu yıl Coca Cola ve Mercedes’in sponsorlarımız arasında olması bu ilginin sonucu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)