E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Suudi Arabistan'a füze satışına onay verdi---

ABD Suudi Arabistan'a füze satışına onay verdi

ABD Suudi Arabistan'a füze satışına onay verdi
31 Temmuz 2015 - 22:09 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan'a yapılması planlanan 5,4 Milyar dolarlık balistik füze satışı için onay verildiğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suudi Arabistan'a yaklaşık 5.4 Milyar dolar değerinde balistik füzelerin satışı için onay verdiği belirtildi.

Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan'a satışı için dışişleri ve kongreden onayı beklenen PAC-3 model balistik füzeler ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, yeni silahlarla bölgedeki basit askeri dengelerin değişmeyeceğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, "Önerisi yapılan satış, Ortadoğu'nun siyasal istikrarı ve ekonomik gelişimi için önemli bir müttefiklerimizin güvenliğini güçlendirmek suretiyle ABD'nin dış politikasını ve ulusal güvenliğine katkı sağlayacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca bu satışla birlikte, Suudi Arabistan'ın da elinde bulunan füzelerin yenileceğinin altı çizildi. 

Toplam değeri 5.4 milyar dolara ulaşan satış, içerisinde 600 adet PAC-3 model balistik füzenin yanı sıra, maliyet azaltıcı ek parçalar, uzaktan hedef ölçüm aparatları gibi parçalarda anlaşmanın içerisinde yer almakta.

Suud devleti tarafından yapılan teklif üzerine, PAC-3 balistik füzelerinin satışının tamamlanması için ABD Kongrenin de onayı gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)