E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Esad'ın saldırılarını kınadı---

ABD, Esad'ın saldırılarını kınadı

ABD, Esad'ın saldırılarını kınadı
02 Haziran 2015 - 00:44 borsagundem.com

ABD, Suriye rejiminin Halep’te sivillere karşı varil bombalı saldırılarını “güçlü biçimde” kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısının başında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Harf, "Rejimin, Halep ve civarına düzenlediği ve 70’den fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden olan varil bombalı saldırısını güçlü biçimde kınıyoruz. Bunun yanında rejimin, IŞİD’in Halep’teki ilerlemesini desteklemek için hava saldırılarında bulunduğuna yönelik haberler var” dedi.

Rejimin, kamuoyunda IŞİD ile mücadele ettiğine yönelik açıklamalarının aksine uzun zamandır örgütün bulunduğu hatlardan kaçındığını ifade eden Harf, Esed rejiminin zalimliğinin DAEŞ'e adam toplayabilmede çok iyi bir ortam sunduğuna da işaret etti.

Harf, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Hep belirttiğimiz gibi, (Suriye Devlet Başkanı) Beşşar Esed, meşruiyetini uzun zamandır kaybetti ve kendisi, kamuoyu önündeki açıklamalarına rağmen hiçbir zaman terörle mücadelede etkili bir partner olamaz. Bu son raporlar, Esed’in, hem güçlerini IŞİD’in Suriye’deki güvenli alanlarını kurutmak için kullanmak istemediğini hem de kendi çıkarları için örgütün pozisyonunu artırmaya çalıştığını gösteriyor."  

Suriye İnsan Hakları Örgütü tarafından dün yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin yönetim karşıtlarının denetiminde olan sivil yerleşim yerlerine "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda Halep'te 90, İdlib'te 20, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Haseke'de 8, Dera'da 4, Humus'ta 3 ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere toplam 136 sivilin yaşamını yitirdiği belirtilmiş, hayatını kaybedenler arasında 14 çocuk ve 7 kadın olduğu aktarılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)