E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi---

ABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi

ABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi
04 Temmuz 2015 - 08:46 borsagundem.com

Kuveyt'teki üslerini kullanarak DAEŞ'i vuran ABD, İncirlik ve Diyarbakır üslerinin operasyona açılmasını istiyor ve cevap bekliyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın ''Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzeyinde ve Suriye sınırında DAEŞ'e karşı ortak endişeyi paylaşıyor. Bu tehdit konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz. ABD ve Türkiye’nin beklentilerini PYD’ye iletmekte netiz. Sınırı kim kontrol ediyorsa DAEŞ'le mücadele etmeli'' sözleri, Suriye’deki duruma müdahale konusunda Türkiye ve ABD’nin politikalarının birbirine yakınlaştığı şeklinde yorumlandı.

Gerek Büyükelçinin açıklamaları, gerek sınırda yaşanan askeri hareketlilik ve diplomatik görüşme trafiğinin hızlanması, Türkiye'nin Suriye’ye müdahalesinin yakın olduğu beklentisine yol açtı. ABD medyasında da benzer haber ve yorumlar yer alınca önceki gün gazeteciler sınıra yığıldı, tüm dikkatler Suriye sınırına yoğunlaştı. Başbakan Davutoğlu, ''Kimse yarın Türkiye’nin Suriye'ye gireceğini beklemesin'' derken, alınan askeri tedbirleriyse doğruladı. Hükümet kaynaklarından ve güvenlik bürokrasisinden edinilen bilgilere göre müzakerelerdeki temel başlıklar şöyle:

TEMAS TRAFİĞİ HIZLANDI

Türkiye ile ABD arasında başta DAEŞ'le mücadele olmak üzere Suriye’deki gelişmelere ilişkin çok ciddi müzakereler yürütülüyor. Halen DAEŞ hedeflerini Kuveyt’teki Ahmet el Cebr Hava Üssü’nden kalkan uçaklarla vuran ABD, Adana'daki İncirlik Üssü ile Diyarbakır'ın, bu operasyonlar için açılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'nin karar vermesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekrem eren04 Temmuz 2015 17:32

    sanada seni bu ülkeye sokanlarada lanet olsun.senin gönderdiğin başbakanlarada,ankarayı cıa ya açanlarada,beyazsaray merdivenlerini yalayanlarada,

  • kara elmas04 Temmuz 2015 16:21

    us fetotu teslim etmeden ,türkiye izin vermez.

  • cüneyt04 Temmuz 2015 13:11

    girdiğiniz yeri kurutuyorsunuz ne tür bir ırksınız Yüce Allah kökünüzü kurutsun bunlarla iş yapıp milleti ateşe atanlarında kökünü kurutsun...

  • tv04 Temmuz 2015 12:59

    eytürk milleti çanakkalede yedi düvelle yokluk içinde savaşmışız bizim bu abd ye niçin ihtiyacımız olsunki bunlar alaveredalavereyle Müslümanı müslümanakırdıran zihniyet kovalım gitsinler memleketten

  • yiğit04 Temmuz 2015 11:09

    açarsanız çıkmmaaaz. toprağı alır incirlikten çıkıyor mu dayma muhtaç bırakır zor duruma düşürür .bahane

  • .04 Temmuz 2015 10:21

    ABD BİZİ MAŞA YAPMAYA HAZIRLANIYOR, MEMLEKETİ ATEŞE ATMAK İÇİN . İNŞALLAH BUNLARA UYMAYIZ. YOKSA GELECEK PEK AYDINLIK GÖZÜKMÜYOR.

  • Ahmet04 Temmuz 2015 09:58

    izne ne gerek!!

  • dlbyz04 Temmuz 2015 09:57

    açılsın