E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den müthiş itiraf: İki masum çocuğu öldürdük---

ABD'den müthiş itiraf: İki masum çocuğu öldürdük

ABD'den müthiş itiraf: İki masum çocuğu öldürdük
22 Mayıs 2015 - 01:46 borsagundem.com

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, Horasan Grubu’na Kasım 2014’te düzenlenen hava saldırılarında iki masum çocuğun öldürülmüş olabileceği bildirildi

ABD ve koalisyon güçlerinin Kasım 2014’te Horasan Grubu’na yönelik hava saldırılarında iki masum çocuğun da öldürülmüş olabileceği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, 5-6 Kasım 2014 tarihlerinde Suriye’de Horasan Grubu tarafından kullanılan bir binaya hava saldırısı düzenlendiği hatırlatıldı.

Yapılan araştırmalarda, bu saldırılarda iki çocuğun da öldürülmüş olabileceği belirtilen açıklamada, binaya yakın alandaki iki sivil yetişkinin de hafif yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, hava saldırısı öncesindeki değerlendirmelerde hedef alanında herhangi bir çocuğun olduğuna yönelik bir işaret bulunmadığı bildirildi.

Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonları Komutanı James Terry, bu kayıplardan üzüntü duyduklarını ifade ederek, koalisyon güçlerinin hava saldırılarındaki sivil kayıpları en aza indirmek için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)