E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya 'vaadlerini tut' çağrısı---

ABD'den Rusya'ya 'vaadlerini tut' çağrısı

ABD'den Rusya'ya 'vaadlerini tut' çağrısı
13 Şubat 2016 - 00:32 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner: Rusya'nın vaatlerini yerine getirmesini istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın Suriyeli muhalifleri hedef almayı sona erdirmesini istediklerini belirterek, “Dün yapılan anlaşma önemliydi fakat, bunu sahada da görmeliyiz” dedi.

Toner, günlük basın toplantısında, Rusya ve ABD'nin de içinde bulunduğu 17 ülkenin Suriye'de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması yönünde Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih toplantısında aldığı karara ilişkin konuştu.

Rusya’nın, Münih’de varılan antlaşmaya rağmen “teröristlere” karşı savaşmaya devam edecekleri yönündeki açıklamaları üzerine konuşan Toner, Rusya’nın daha öncede benzeri durumları görmezden gelerek saldırılarına devam ettiğini söyledi. Toner, “Beşşar Esed’e verilen desteğin son bulmasını istiyoruz. Bölgedeki durumu daha karmaşık bir hale getiriyor dedi.

Toner, antlaşmanın savaşı durdurarak politik çözüm arayışlarını hedeflediğini belirterek, “Dün yapılan antlaşma önemliydi fakat bunu sahada da görmeliyiz. Rusya’nın sağlam adımlar atarak son üç aydır sözle varılmış vaatlerini yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

Esed’in Fransız AFP ajansına bugün verdiği röportajda, “Bütün ülkeyi geri alıncaya kadar savaşacağım” yönündeki sözlerine de değinen Toner, Esed'in bu yorumlarını “Esed kandırılmış” şeklinde değerlendirdi.

"Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yapılan saldırı kabul edilemez"

Toner ayrıca, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin binalarına eş zamanlı olarak silah ve molotofkokteyli ile gerçekleştirilen saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Toner, “Özgür ve çok çeşitli basın, demokratik toplumların bir parçasıdır. Yeni Şafak ve Yeni Akit, herhangi bir saldırı korkusu hissetmeden, her gazetecinin hakkı olduğu gibi yayınlanmalıdır” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)