E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den şok Ukrayna açıklaması---

ABD'den şok Ukrayna açıklaması

ABD'den şok Ukrayna açıklaması
07 Mart 2015 - 01:55 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, ellerinde Ukrayna'nın doğusunda Rus askeri varlığını gösteren uydu fotoğrafları bulunduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev'de, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya silah yardımında bulunma konusunu ele aldığını kaydederek, henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar alınmadığını belirtti. Blinken, son yıllarda ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği, ayrılıkçılardan ve saldırganlardan korunması için büyük ölçüde yardım yaptığını hatırlatarak, bunların çağdaş radar, gece dürbünleri ve çeşitli diğer malzemeler olduğunu dile getirdi.

ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da, ABD'nin bu yıl Ukrayna ordusunun donatılması için 120 milyon dolarlık teknik yardım yapma konusunda karar aldığını kaydederek, halen görüşülmekte olan tek sorunun ise, silah yardımı yapılıp yapılmayacağı meselesi olduğunu ifade etti.

Pyatt, Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasının, ülkenin savunma sektöründe reformların yapılması kadar önemli olmadığını da dile getirdi. Pyatt, ayrıca ABD'nin elinde Ukrayna'nın doğusundaki Rus askeri varlığını ispat eden çok sayıda uydu fotoğraflarının bulunduğunu ifade ederek, Rusya'nın doğudaki krizdeki rolünü dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)