E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye bir uyarı daha---

ABD'den Türkiye'ye bir uyarı daha

ABD'den Türkiye'ye bir uyarı daha
14 Şubat 2016 - 16:30 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı bombardımanı kesmesini istedi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımanı kesmesi yönünde uyardı.
 
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüşen Biden’ın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği saldırıları durdurmasını istediği ve karşılıklı itidal çağrısı yaptığı kaydedildi.
 
Açıklamada ayrıca, Biden’ın Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında toprak kazanmasına karşı ABD’nin harcadığı çabalara da değindiği ifade edildi.
 
Beyaz Saray, Biden ve Davutoğlu’nun bölgedeki sivilleri korumak ve Halep çevresinde insani yardımı sürdürmek için birlikte çalışma konusunda fikir birliğine vardığını da belirtti.

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ KARŞILIĞI VERİLECEK
 
Angajman kuralları çerçevesinde Türkiye tarafına PYD/PKK  mevzilerinin bulunduğu bölgelerden açılan ateşe misliyle karşılık verildiği, kim  tarafından gelirse gelsin bu tür ateşlere anında karşılık verileceği  bildirildi.Güvenlik kaynakları, angajman kuralları çerçevesinde Halep'e  bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK mevzilerinin bulunduğu  bölgelerden açılan ateşe Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) anında misliyle  karşılık verdiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, kim tarafından gelirse gelsin,  benzer ateşlerin açılması halinde anında karşılık verilmeye devam edileceğini de  vurguladı. 
 
Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas  bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs  bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları  çerçevesinde karşılık verilmişti.
 
Bu sabah saatlerinde de TSK unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesinde  bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • horoz15 Şubat 2016 00:07

    mikrop yiyorsa niye rusyaya demiyorsun ayni seyleri cakallar,beraber anlastiniz sira kürtlere kullanmaya geldi degilmi sira.isin icinde petrol olunca nasilda kürtleri savunuyorsunuz,sanki diyer terörist grublari siz kurmadiniz

  • konuşma concon 14 Şubat 2016 22:32

    bu abd mikrobunu kim takar. Abd hainlik ediyor, her zaman da etti. valla natonun bize faydası yok. Rusya tarafının da olmaz. Kendimiz silah üretip güçleneceğiz başka yolu yok. Hepsi düşman, pkk destekçisi. abd nin peşinden gidersek sonumuz hüsran ve bölünmedir.

  • xx14 Şubat 2016 19:29

    sıkıysa rusların operasyonlarını durdur aga

  • Nane14 Şubat 2016 17:11

    Hey coo hesaplar tutmadı herhalde

  • ERDİNÇ14 Şubat 2016 16:43

    yürü bak işine boşaltın incirliği