E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAçık alanlarda sigara yasağı başlıyor---

Açık alanlarda sigara yasağı başlıyor

Açık alanlarda sigara yasağı başlıyor
09 Şubat 2016 - 13:20 borsagundem.com

Kapalı alanlarda uygulanan sigara yasağının kapsamı genişletiliyor. Yeni uygulamada bu alanlarda sigara içmek yasaklanıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AVM önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocukların bulunduğu parklarda sigara içilmesinin yasaklanacağını açıkladı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı tütünle mücadele kapsamını genişletiyor. Kış aylarında kapalı mekanların camlı bölümlerinin tamamen kapatılarak sigara içilmesiyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacak.

Açık alanda sigara yasakları da bu yıl uygulamaya geçecek. Buna göre, çay bahçesi gibi alanlarda sigara içen masa ile içmeyen masa yan yana olamayacak. Masalar arasında belirli mesafe şartı getirilecek.

Çocuk parkı da yasak

Bakanlık, park, bahçe, AVM önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocuk parklarında sigara içimini yasaklayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çocuk parkında sigara olmaz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mT09 Şubat 2016 20:55

    Hiç kimse tepki vermiyor. Bir gurup insanın haklarını korunurken bir gurup insanın hakları gasp ediliyor.İyice abarttınız ve saçmaladınız.

  • mt09 Şubat 2016 20:31

    Adam camiye en yakının cenazesi için gelmiş, senin saçma sapan yasağını mı dinleyecek.Kafanızı çalıştırın biraz.

  • kemo09 Şubat 2016 19:44

    YAKINDA TUVALETE SIÇMAYIDA YASAKLARLARLAR

  • vatandaş09 Şubat 2016 15:37

    artık abarttınız.yasak iyi oldu derken suyunu çıkardınız.başka yapacak iş bulamayan bakan kendine iş peyda ediyor.gençlik uyuşturucu pemçesine adım adım yaklaşıyor,sayın bakan hala sıgara ile uğraşıyor.birar utanın ve bu aymazlığı bırakın.

  • Bika09 Şubat 2016 14:45

    Sigara yasağı kadar keşke uyuşturucu yasağı da olsa, kimin yeğeni kilolarca uyuşturucuyla yakalandı ve hapiste fazla kalmadan çıktı.

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:44

    PARA VERİN BU GİBİ GÖREVİNİ YERİNE YETİRMEYEN YÖNETİMLERE 1 TL AMA FAZLA OLMASIN HAA.

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:41

    MİTRAL DOSTUM.ÇAHİLLER UTANSIN..

  • mitral09 Şubat 2016 14:36

    sayın kartalağabeyli.Ben bilmiyorum.Hükümetin bu göstermelik sahtekarlıkları.Uyuşturucuyu serbest bile ederlerse hiç şaşırmayın.Kardiyoloji yoğun bakımı bile leş gibi sigara kokuyordu.

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:34

    LENN BEN BOŞUNA YORUMLAMAM BU ÜLKEDE 50 YAŞINI AŞMIŞ HİÇ KİMSEYİ SİYASİ YÖNETİME GETİRMEYECEKSİN.BUNLAR ARTIK KAFAYI SIYIRMIŞ.BUNLAR İÇİN NE ÜLKE ÖNEMLİ NEDE VATANDAŞ...GERİSİDE TEFARRUAT.HEP SİYASİ DALAVERELER VE GİRİŞİMLERE DAYALI TARAF ARAYIŞI.

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:30

    peki sağlık bakanının uyuşturucu kullanımını baz alıp denetim yada uygulama konularında ve yasaklar konusunda girişimlerini biliyonuz mu.YOK.OLAMAZDA NEDEN.PARASAL GİRİŞİMLER TIKIRINDA

  • Bika09 Şubat 2016 14:21

    İzmaritleri yere atmanın cezası var,uygulama yok.Hergün temizlik işçileri milyon mertebesinde içilmiş sigara izmariti topluyor,kesilen ceza yok.

  • Doğru Söz09 Şubat 2016 14:18

    E yeter ama, artık suyunu çıkarmaya başladınız. Sanki içenler çok razı içtiğine. Bir sürü insan sırf bırakamadığı için içiyor. Zannetmeyin ki bu yasaklar içenler için çok caydırıcı oluyor. Bırakacak adamın bırakmasına tek sebep vardır o da kendi iradesidir. Bırakın bu yasak genişledikçe insanlar sigarayı bırakıyor masallarını...

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:16

    parasal çıkarlar baz alındığında sağlık önemli değil.HASTANE YAPIYORLAR AMA KAZANÇLAR NERDEN DİYE SORAN YOK...GDO LU ÜRÜNLER İÇİN NE DÜŞÜNÜYONUZ sağlık bakanının hiç gdo lu ürünlerin tüketimi ve yurtiçine sokulması ve bundan tiçari kazanç sağlayanları baz alıpda yorum ve denetimler yaptığını bilen varmı.?.YOK...

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 14:02

    şimdi derleki sağlık bakanı görevini yapıyor..yavv önce gıda terörizmine çağre bul.ama ne gerek var değilmi zaten gdo lu ürünleri ithal eden siyasi yönetim..