E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti ittifak için yol arıyor---

AK Parti ittifak için yol arıyor

AK Parti ittifak için yol arıyor
04 Eylül 2015 - 10:13 borsagundem.com

AK Parti milletvekili sayısını artırmak için farklı yollara başvuruyor

AK Parti ile Saadet Partisi (SP) arasında 1 Kasım seçimleri öncesinde ittifak için temaslar sürerken ittifaka ilişkin analizler de yapılıyor.

Habertürk'ün haberine göre, AK Parti’de yapılan analizde “Saadet ile ittifak olsaydı 7 Haziran’da 7 milletvekili daha kazanırdık” tespitine yer verildi.

Milletvekili getirecek seçim bölgeleri de Bayburt, Van, İstanbul 1. Bölge, Gümüşhane, Kocaeli, Samsun, Kayseri olarak belirlendi.

16 EYLÜL'DE NETLEŞECEK

İki parti arasındaki ittifakın 16 Eylül’e kadar netleşmesi beklenirken, SP’nin grup kuracak çoğunluk olan 20 milletvekilliğinde direndiği, AK Parti’nin de söz konusu raporlara göre 6 veya 7 vekilin aday gösterileceği bir birlikteliğe sıcak baktığı vurgulanıyor.

İki parti arasında 7 Haziran öncesinde de alt düzeyde görüşme olduğu ancak SP’nin 20 milletvekilini listeye koyma ısrarının görüşmeleri tıkadığı öğrenildi.

AK PARTİ, FATİH ERBAKAN İLE GÖRÜŞÜYOR

AK Parti’nin, milli görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile de görüştüğü belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu, ittifakla ilgili bir soru üzerine, “Partilerin birleşmesi suretiyle, daha az siyasi partinin olduğu, daha içerikli siyasetin geliştirildiği bir ortam daha doğru. Bir gün eğer Türkiye 3 ana akımın öncülüğünde siyaset yaparsa istikrar sağlanır. Her parti ile işbirliği, görüşme zemini olduğu kanaatindeyim” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M ahmet el maksudi04 Eylül 2015 12:29

    Güneyde ésad la doğuda Putin ve Kuzey Kore lideri ile ittifak yaparsa kesin başkanlık gelir saadetin oyu % 1 yok kurtarmaz oyüzden en iyisi ısıdle yapabilir el Mahmud u Dışişleri Bakanı yapar aile Bakanı da ısidli olursa kadın nüfusu azalır ve milli gelir yükselir

  • doğru söyle04 Eylül 2015 11:24

    fatih erbakan aday gösterirlerse samimi söylüyorum gelecek oydan fazla kendi oylarını kaybederler

  • 08zeki04 Eylül 2015 11:04

    Eski dostlar düşman olmaz neden olmasın

  • kıro04 Eylül 2015 10:42

    birbirlerine çok ağır ithamlarda bulunup sonrada aynı çatı altında birleşmek nasıl bir anlayıştır, demek ki hep biz kandırılıyoruz çıkarlar ortak çatı altında buluşunca...