E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den MHP'yle koalisyon sinyali---

AK Parti'den MHP'yle koalisyon sinyali

AK Parti'den MHP'yle koalisyon sinyali
31 Temmuz 2015 - 14:25 borsagundem.com

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'dan MHP'yle koalisyon sinyali geldi. Bakan Bozkır, 'MHP'yle son bir deneme yapılabilir' dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hükümet kurulmasına ilişkin AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Hükümet kurulamadığı takdirde belki MHP ile son bir deneme yapılabilir" dedi.

Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Teşkilatına giden, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yı da makamında ziyaret eden Bozkır, "7 Haziran seçimlerinden sonra İstanbul'daki çok değerli kardeşlerimize, ilçe başkanları ve belediye başkanlarımıza ziyaret fırsatı olmamıştı. Birkaç gündür dostlarımızı ziyaret ediyoruz. Gaziosmanpaşa'ya çok değer katan biri olan Usta'yı ziyaret etmek onur ve keyif veriyor. Hem seçim sonrası gelişmeleri değerlendireceğiz hem de bu nezaket ziyaretimizi tamamlamış olacağız" dedi.

Ziyaret sırasında sırasında açıklama yapan Bozkır, koalisyon görüşmeleriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Bunun adı koalisyon görüşmeleri değil. Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon görüşmelerine başlayıp başlamayacağımızı anlamak üzere CHP ile istikşafi görüşmeler yürütüyoruz. Şu ana kadar da gayet olması gereken bir şekilde bütün konuların masaya yatırıldığı, detaylı bir şekilde tartışıldığı bir ortam oldu. Cumartesi ve pazartesi günü de son istikşafi görüşmeler yapılacak. Ondan sonra genel başkanlara 'Koalisyon müzakerelerine başlanabilir ya da başlanamaz' diye rapor verilecek. Dolayısıyla şu anda içinde bulunduğumuz ortamda seçimlerden sonra ortaya çıkan tabloya uygun olarak ülkeyi hükümetsiz bırakmamak üzere CHP ile istikşafi görüşmeler yürüyor."

Hükümetin kurulmasını arzu ettiklerini ve iyi niyetle kurulması için çaba sarfettiklerini vurgulayan Bozkır, "Hükümet kurulamadığı takdirde belki MHP ile son bir deneme yapılabilir. Olmadığı takdirde bu işin en kolay çözüm yolu tekrar milletin iradesine başvurmaktır. Milletin iradesi bizim başımızın tacıdır. Dolayısıyla teşkilatımız seçime hazırdır. Siyasette önce bunların nasıl olacağını görmemiz lazım. Eğer ülkemiz yararına ve Türkiye'nin geleceğini güvence altına alacak ve Türkiye'nin huzur ve istikrarını sağlayacak bir hükümet ortaya çıkabiliyorsa devam ederiz. Eğer bu anlaşma sağlanamıyorsa da o zaman yapılacak şey tekrar seçime gitmek" diye konuştu.

AVRUPA'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Avrupa'nın, Türkiye’de yaşanan terör olaylarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bozkır, NATO'dan Türkiye'ye destek kararının son derece güçlü ifadelerle çıktığını belirterek, sözlerini, "Avrupa ülkelerinin tamamı, IŞİD ve DEAŞ terörüyle ilgili mücadelemizde destek veriyor. PKK, DHKP-C terör örgütleri listesindedir. Türkiye'nin PKK terör örgütüyle mücadelesini, kendisinin savunma hakkının bir parçası olarak gördüklerini ifade ediyorlar. Uzun zamandır, Türkiye'nin etrafında bu kadar geniş kapsamlı, çok sayıda ülkeden oluşan bir destek ve acı paylaşma ortamı olmamıştı. Bu desteklerinden dolayı müteşekkiriz" diye tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .31 Temmuz 2015 16:15

    BU KADAR ZAMAN İÇİNDE DANSÖZ BİLE SİZİN KADAR KIVIRAMAZDI.

  • .31 Temmuz 2015 16:13

    SON GÜNLERDE VERİLEN ASKER VE POLİS ŞEHİTLERMİZ BUNLARIN HİC UMURUN DA DEĞİL. OLSA İDİ BİR AN ÖNCE CHP VEYA MHP İLE BIRLIK OLUP HÜKÜMETİ KURARLARDI. BUNLARIN TEK DÜŞÜNCELERİ KONUYU GÜNCEL TUT MİLLETE ŞEKER DAGIT OLDU OLACAK DİYE BU ARADA ŞEHİTLERE DE BAŞ SAGLIGI DİLE GÜNÜ KURTAR VE CALIŞTIK AMA OLMADI DİYİP ERKEN SEÇİME BİZLERİ SÜRÜKLEMEK. ERKEN SEÇİM OLURSA ALACAGINIZ OYLAR BİLE SİZLERİ KURTARAMAYACAK BU ŞEHİT AİLELERİN AHLAARI YAKANIZI BIRAKMIYACAK.....

  • konur31 Temmuz 2015 14:52

    ne koalisyon sinyali ama :)