E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den seçim hilesine sert yanıt---

AK Parti'den seçim hilesine sert yanıt

AK Parti'den seçim hilesine sert yanıt
29 Mayıs 2015 - 07:53 borsagundem.com

Başta HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere muhalefet tarafından dillendirilen, "sandıkta hile" iddialarına, AK Parti'den sert tepki geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, teknik olarak sandıkta hile yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bunlar seçim sonucunu gördükleri için mazeret üretiyor. Seçmen iradesini fesada uğratmaya çalışıyorlar" dedi. Konuyu AKŞAM'a değerlendiren Gül'ün açıklamaları şöyle: 

HER PARTİNİN ÜYESİ BULUNUYOR  

Teknik olarak sandıkta hile yapılması imkansız. Türkiye'de 174 bin sandık var ve her sandıkta da, her partinin bir sandık kurulu üyesi bulunuyor. Sadece bir kişi de değil, onun yedeği var. Bunların dışında iki tane de müşahit var. Yani her sandıkta tek bir partinin 4 görevlisi oluyor. Buna rağmen bir hile iddiası olursa, bunlarla ilgili zaten siyasi partilerin temsilcileri gerekli itirazları yaparlar. 

KAYBEDECEKLERİNİ GÖRDÜLER 

HDP lideri Demirtaş, "3 bin 500 kişilik tim kuruldu" diyor; 3 bin 500 kişiyle yapılacak bir şey değil bu. Türkiye'de 174 bin sandık var ve her sandıkta, her partinin kendi görevlisi var. Bunlar, seçim sonucunu şimdiden gördükleri için, mazeretler sunmak, "Kaybedersek sebebi bu" demek için yapılan şeyler. Seçmen iradesini fesada uğratmak istiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)