E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'ye MHP desteği---

AK Parti'ye MHP desteği

AK Parti'ye MHP desteği
04 Ağustos 2015 - 15:10 borsagundem.com

MHP, AK Parti'nin azınlık hükümetine Kasım ayında seçim olması halinde destek vereceklerini duyurdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP tarafından kurulacak bir azınlık hükümetine, Kasım ayında erken seçime gidilmesi koşuluyla destek verebileceklerini söyledi.
 
Reuters'ın sorularını yanıtlayan Yalçın, "AKP'nin alelade kuracağı bir azınlık hükümetine destek vermeyeceğiz ama eğer burada seçim azınlık hükümetini kastediyorlarsa, bu durumda da seçim tarihinin görülmesi lazım. Kasım'da ya da başka tarihte seçim yapılıp yapılmayacağının baştan belirlenmesi gerekiyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu teklifi görmeden destek yaklaşımı doğru olmaz. Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar."

YALÇIN: SÖZLERİM ÇARPITILDI

Ancak Yalçın daha sonra yaptığı açıklamada, "Azınlık hükümeti ile ilgili sözlerim çarpıtıldı. Herhangi bir azınlık hükümetine sıcak bakmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misal04 Ağustos 2015 20:43

    MHP,MHP'liyim diyen krallardan kurtulursa kesin yüzde yirmibeş oyu var.MHY'yi sevimsiz hale getirdiler.HDP'nin yükselişi bile bunların yüzünden.

  • Seçmen04 Ağustos 2015 19:19

    MHP nin AKP yi tek başına iktidar yapacağına zerre kadar kuşkum yok. MHP ye verilen oylar AKP ye destek olduğuna göre gelecek seçimde MHP ye oy vermenin bir anlamı olmayacaktır diye düşünüyorum.

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM04 Ağustos 2015 19:03

    DEVLET BAHÇELİDEN ŞEREFLİ DAVRANIŞ BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.

  • Erken04 Ağustos 2015 18:56

    Erken seçimi en çok isteyen sadece 1 var

  • Barajci mistik04 Ağustos 2015 18:05

    Bir ulkede Kürtleri nasıl yok satarsin usa Kızılderili veya Zenciler veya sonradan vatandaşlığı almış insanları yok sayabilirmi ama Bahçeli kendinden olmayanı şerefsiz veya başka bir sıfata sokabiliyor oldum olası sade kendi çizgisinin dışında kimseyi tanımıyor ama bir gün kendi partiside ona gerekenleri verecek akp koalisyon b yapsın seçimde yine barajın altında kalacak

  • Mehmet04 Ağustos 2015 17:03

    Bu küfür işi sayın bahçeliye hiç yakışmadı.bence bir yanlışlık vardır genel başkan düşmanına bile küfür etmez biliyoruz. sen rakibine küfredersen yarın oda bütün ülkücülere küfreder,bahçeli böyle sorumsuzluk yüklenmez sanırım.

  • yuhhhh04 Ağustos 2015 16:53

    "Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar." Laf bu, neresi çarpıtılmış.. Yemişim sizin MHP duruşunuzu!

  • Hayallerim Ve MHP04 Ağustos 2015 16:32

    MHP ye son darbe.ABD ne istiyorsa uşakları onu yapıyor.Türkiyede HDP(hepsi birden),CHP ve AKP ,MHP ye Amerikan darbesi

  • exper04 Ağustos 2015 16:15

    Herzamanki gibi Bahçeli yine akp ye hizmet ediyor. Amacın ne, bu kadar destek niye, bırak partiyi git akp ye, herkes kurtulsun.

  • ülkücü 04 Ağustos 2015 15:57

    Sayın genel başkan bu günlerde önüne gelene küfür sallıyor.seçim sonu iyce şaşırmışa benziyorlar.BİRDE İLKELERİMİZ, DİK DURUŞLARI KABAK TADI VERDİ.

  • hayallerim yıkılır bir gün04 Ağustos 2015 15:45

    HDP hükümete girmesin diye! Ulan bırak girsin.Bu ülke HDP yi hakediyorsa bırak kahrolsun.

  • bozkurt04 Ağustos 2015 15:44

    Sayın bahçeli bizleri kandırdı.Yolsuzluk var derken meğer amacı tayyibe hizmetmiş.Demirtaş haklı,bilali isterken hilali verdi malesef.

  • TAYYİBE GÜLE GÜLE04 Ağustos 2015 15:43

    Tayyib in aradığı bir göz Allah verdi iki göz..

  • fafa04 Ağustos 2015 15:42

    MHP erken seçimde tek başına kesin iktidar!!!Allah size akıl versin.Sen de kimsin ahkam kesiyorsun.

  • Adil Hayat04 Ağustos 2015 15:42

    Kasımda seeçim olursa DİYE birde şart koyuyor.Zaten AKP onu istiyor.Numara çekmeyin millete..Ama genede MHP ye oy vereceğim.Çünkü Bahçelinin istediği MHP yi bitirmek ,ona fırsat vermeyeceğim.

  • talha04 Ağustos 2015 15:40

    Yahu chp ile kurunca chp'liler ne diyecekti çok merak ediyorum daha düne kadar hükümet kurmaya çalışmıyor muydunuz? Siz akp ile hükümet kurarken iyi de sizden başka kim kursa kötü mü? Siz değnek olmayacak mıydınız da akpye MHP olsun? Bırakın bu hazımsızlığı! Daha düne kadar üç parti bir olup da hükümete yüklenmediniz mi? Şöyle acı bir gerçek var ki akp siz bir hükümet düşünülemez! Nerede o %60lık blok? Demek ki yığma blokmuş seçimden sonra yıkıldı gitti! Bırakın kim kurarsa kursun akp ile bu gidişle iyice ortalık karışacak! Değnek meğnek diyerek çamur atmayın! Dün chp değneklik yapacaktı bugün MHP yapacak! Başka çaresi mi var? Hükümet mi kuruluyor öbür türlü? Seçim olsa da değişmiyor. Eeee

  • ali04 Ağustos 2015 15:24

    MHP verdiği sözlerde durmadı. Oyumu MHP'ye vermiştim ama AKP ile aynı paralelde hareket ettiği için bir daha oy vermem. Zaten MHP nin alttaki tabanındaki arkadaşlar da MHP'ye bir daha zor oy veririm diyor bundan sonra.

  • Adil Hayat04 Ağustos 2015 15:22

    Allah sizin aklınızı almışta..Neyse.Ulan AKP nin MHP lilere yapmadığı herzelik kalmadı.MHP nin canına okudunuz.Bırakın şu partinin yakasını.Koalisyona neden girmediniz öyleyse.

  • ahmet04 Ağustos 2015 15:21

    Başkan ne senaryo yazarsa BAHÇELİ hemen rolün üzerine atlıyor. MHP YE oy verdiğime milyon kere pişman oldum.Oylar BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNE

  • Byk04 Ağustos 2015 15:16

    Tam AKP'nin istediği buydu. MHP koltuk değneği olmaya devam ediyor.