E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkdoğan'dan flaş açıklamalar---

Akdoğan'dan flaş açıklamalar

Akdoğan'dan flaş açıklamalar
18 Nisan 2015 - 07:39 borsagundem.com

HDP'ye: Tehdit dilini bırak... Paralel yapı: Türkiye uçurumun kenarından döndü... CHP-MHP-HDP koalisyonu: Mümkün değil, kitleler bunu taşıyamaz...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kanal 7'de yayınlanan "İskele Sancak" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akdoğan, bu seçimin aslında bir kader seçimi gibi görülmesi gerektiğini bildirerek, "Çünkü sistemin demokratikleşmesine verilen çevreler, odaklar, yaklaşımlar... Bunlar bunu kendileri açısından hayat memat meselesi gibi görürler. 'Bu seçimi de AK Parti kazanırsa tamamen bu vesayet sistemi son bulacak' diye bakıyorlar. Yani derin devlet, paralel devlet yapılanmaları işte KCK'sı...AK Parti'nin bu seçimleri kazanması, bu vesayet odaklarının temizlenmesi açısından önemlidir, bunlar olmadan o yeni Türkiye'yi inşa edemeyiz. AK Parti'nin bu seçimden güçlü çıkması lazım. Bu seçimi ben, çok hayati bir seçim olarak görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"İlkesiz siyaset örneği"

"Muhalefet de şimdiden koalisyon hesapları yapmaya başladı. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması vardı. MHP ve HDP ile de koalisyon hükümeti kurabileceklerini ilan etti. Siz böyle bir tabloyu mümkün görüyor musunuz?" sorusuna Akdoğan, "Ben mümkün görmüyorum, bu da ilkesiz siyaset örneğidir. MHP ile HDP biraraya gelebilir mi? Negatif siyasetle, AK Parti karşıtlığıyla tutum olarak zaman zaman benzer tutumlar sergileyebilirler. Fakat kitleler bunu taşıyamaz, kaldıramaz" şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin bir koalisyon hükümetini taşıyıp taşıyamayacağının sorulması üzerine Akdoğan, "Taşıyamaz, biz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Türkiye tam şaha kalkacak, yeni Türkiye ve anayasayı konuşuyoruz. Bunlar 'eski Türkiye'ye dönmek' demektir, çok gerilere gitmek demektir. Türkiye'yi 50 yıl geriye götürür. Bu açıdan vatandaşın bunu çok iyi idrak edeceğini düşünüyorum" dedi.

"Çözüm Süreci de kendi bağlamında yürür"

"HDP'nin barajı geçemediği takdirde Çözüm Süreci için felaket olur" yorumlarının yapıldığı aktarılan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Hiçbir şey olmaz, kıyamet de kopmaz. Burada demokrasiye inanan bir insan böyle bir yaklaşıma sahip olamaz. Kimin barajı geçip, geçmeyeceğine halk karar verir. Cumhuriyet ile yaşıt birçok parti barajın altında kaldı, kıyamet mi koptu? Barajın altında kalırsın, hiç de bir şey olmaz, bir dahaki seçimde de barajın üstüne çıkabilirsin. Sen demokrasiye inanıyorsan, bu siyasi rekabeti, kuralları kabul ettiysen bunu da içine sindireceksin. Kürtler'in temsili sadece HDP'de de değil, diğer partilerde de birçok Kürt var. Bu yüzden ben bunun bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Bu milletin takdiridir. Çözüm Süreci de kendi bağlamında yürür. Burada ana aktör, lokomotif AK Parti'dir. AK Parti denklemde olmadıktan sonra bunların hiçbiri olmaz.

'Barajı geçmezse şöyle olur, böyle olur.' Bu bir tehdit dilidir. Bu tehdit dilini de bırakmak lazım, buna saygı duyacaksın. Hem bir siyasi otorite hem bir silahlı otorite. Sen, demokrasiye inanıyorsan bir kere diğerinin devre dışı kalması lazım. Yani bir elinde silah olacak, silahlı bir örgüt terör örgütü olacak, aynı zamanda sen barajı geçeceksin, Meclis'te belli bir sayıya ulaşacaksın, demokratik siyaset diyeceksin. Bu ikisi bir arada gitmez. Sen silahları gömersin, ondan sonra millet sana barajı da geçirtir, gerekirse daha fazla temsil gücüne de sahip olursun, demokratik siyasette önün açılır. Artık demokrasi bir kapasiteye ulaştıysa, artık silahın tamamen devre dışı kalması lazım. Bu yönde güçlü bir çağrısı var mı HDP'nin? HDP, 'yedekte dursun' diyor. Bölgede ben silahtan medet umayım, silahtan güç devşireyim, bölgede hala bir şekilde silahlı unsurlar dolaşsın, millete baskı yapsın, batıda da farklı bir yüzle ben görüneyim. Bu bir kandırmacadır, bunun devre dışı kalması lazım."

Güven vurgusu

Akdoğan, HDP'nin barajı aşamadığı, Meclis dışında kaldığı zaman bölgede 6-8 Ekim olaylarına benzer olayların çıkacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise "Bu, tehdit dilidir. Bu dili kullanan bir adamdan, bu yaklaşımdan hayır gelir mi? Ben sana nasıl güveneceğim o zaman. Sen sürekli her olayda 'aman şunu yaparsan ben sokakları ayağa kaldırırım' dersen, 'kalkışma çıkaracağım' dersen ben sana nasıl güveneceğim? Sen barajı geçip de Meclis'te daha fazla çoğunluğa ulaştığında aynı şeyleri yapmayacağının tehdit etmeyeceğinin bir garantisi var mı? Çünkü hem siyasi temsil gücün artmış hem de elinde silahlı bir şey var. Onda bir gerileme yok, bunda bir ilerleme var" diye konuştu.

"Ana hedef silahların gömülmesi"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın verdiği mesajlar şöyle: 

"-Çözüm Sürecinin ana hedeflerinden biri PKK'nın silah bırakması ve silahların gömülmesi. Burada Kandil tarafından bir isteksizlik olduğunu zaten biliyoruz. HDP ne kadar istekli bu da tartışmaya açık bir konu. Öcalan, Şubat'ın ilk haftası HDP heyetiyle görüşmede bu çağrıyı yaptı.

-Kongre toplanıp silah bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yanlış hatırlamıyorsam 4 Şubat'tı ama bu 28 Şubat'ta ancak yapılabildi. Arada 24 gün var, normalde Ada'dan döner dönmez, hemen açıklama yapılırdı. Neden açıklama yapılamadı? Çünkü Kandil ayak diretti.

 "Kumpas lafını ben söyledim"

-Kumpas lafını ben söyledim. Bu kamu vicdanının sesini dile getirdim. Yüzlerce kişi göz altına alındı, bir sürü kişinin ailesi yok edilmiş, kariyeri yok edilmiş, geleceği çalınmış. Düşünün yüzlerce kişi casus olmakla suçlanıyor. Bir deniz kuvvetlerini çökertiyorsunuz, yani bir ülkenin milli istihbarat teşkilatına operasyon yapıyorsunuz, milletin seçtiği hükümete operasyon yapıyorsunuz, milli ordusuna operasyon yapıyorsunuz ve bir sürü kişi uydurma delillerle içeriye atılıyor"

"Türkiye uçurumun eşiğinden döndü"

-(Paralel Yapı) Böyle bir yapıya Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, kararlı duruşu olmasaydı, bunlar başarılı olurdu ve Türkiye bir vesayet rejimine dönerdi. Hiç kimse sesini çıkaramazdı, konuşamazdı, hiçbir parti gerçek iktidar olamazdı. Türkiye uçurumun eşiğinden dönmüştür.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keşke20 Nisan 2015 12:16

    Keşke söyledikleri doğru olsa, keşke. Keske cidcidden vessyeti bitirmeye calissalar. Bu millet herseyi görüyor. Hırsızlık anında suçüstü yakalanan psikolojisiyle altüst edilmeyen kurum kalmadı. Hala güçlü Türkiye edebiyatı yapılıyor. Hukuk sisteminin geldiği hale baksr mısınız? Keşke doğru söylüyor olsa...

  • yatırımcı18 Nisan 2015 14:55

    bir an önce çekip gitseniz bütün kanallarınızla medyanızla beraber.millet gülmesini konuşmasını unuttu sayenizde fenalık geldi sizin rant kavganızdan...

  • vatandaş18 Nisan 2015 11:22

    Artık yeter...

  • ekrem eren18 Nisan 2015 08:36

    siz açtığınız fabrika varsa onu söyleyin.sata sata bitirdiniz ülkeyi.onca satıştan gelen paraya karşın borcumuz arttı.sizden kurtulmak yetmez sizlerin yaptıklarınızın hesap sorulması ve malvarlıklarınıza el konulmasıda gerekir.

  • borsa kartalı18 Nisan 2015 08:26

    dolar 2730 benzin 5 lira koalisyon olsada olur

  • Hilal18 Nisan 2015 08:19

    Sizi izlerken birilerinin akıl sağlığını kaybetmesimi gerekir diye düşünüyorum bir gün saraylarda bölücülerle toplantı yapıyosunuz bir çıkıp kendinizden başka herkesi suçluyorsunuz tezat sizi taşıyan bu halk herkesi taşır müsterih olun.

  • Halk18 Nisan 2015 08:18

    Milleti paralel yapı yalaniyla ne kadar aldatirsiniz bakalım. Basarisizliginizi örtmek için yalana devam kendiniz bile inanmıyorsunuz biz mi yiyeceğiz..