E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkıllarını peynir ekmekle mi yemişler?---

Akıllarını peynir ekmekle mi yemişler?

Akıllarını peynir ekmekle mi yemişler?
28 Şubat 2015 - 18:36 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'na yine sert yüklendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Değerli kardeşimin misafiri olarak Suudi Arabistan'a gideceğim. Bir heyet bize eşlik edecek. 23 Ocak'ta Kral Abdullah'ın cenaze namazına eşlik etmiştim, acılarını paylaşmıştık. Kral Selman'ı tebrik amacı da taşıyordu.  Bombalanan her şehir bizim şehrimizdir, öldürülen her çocuk bizim çocuğumuzdur. İnşallah 2 Mart’ta Riyad’da da kardeşim Kral Selman ile yapacağımız görüşmelerde işbirliğimizin çeşitli yönlerini ele alacağız. Suudi Arabistan’la benzer tutum ve yaklaşımlara sahibiz. Türkiye olarak Suudi Arabistan’la ilişkimizi özel önem verdik. Bu ilişkilerimiz olumlu istikamette gelişmiştir. Amacımız bu ilişkilerin daha da iyileştirilmesidir. Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretim olacaktır.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

Yaşar Kemal’in vefatını sizlerle paylaşmak isterim. Gerek eşini, gerek yeğenini aradım. Büyük üzüntü içindeyiz, baş sağlığı diliyorum

SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Ben teşekkür ediyorum. Silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklentimizdi. Şimdi de çözüm süreciyle devam eden ve artık bunu noktalayalım diye bir çağrıdır.  Çağrılar güzeldir, bu uygulama seçim öncesinde araziye ne kadar yansıyacak
Bundan önce mart seçimlerinde maalesef yansımadı, cumhurbaşkanlığı seçiminde yansımadı. Temennim odur ki yapılan açıklamaların arkasında durulur. Burada silahın bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir. Güvenklik güçlerini ensturmanıdır. Silahın hedefi huzurdur, güvenliği sağlamaktır. Askeri polis silahı bırakılsın deniliyorsa saçmalıktır.

Burada ikili görüntü söz konusu. Yalçın Bey ile açıklama yapanların açıklamaları faklı. Eş Başka'nın yaptığı açıklama farklı. Burada iki maymun oynanıyor. Bunların oturmuş bir ilkesi yok. İlkesi bir tavır içerisinde olsalar, Akdoğan’ın yanına gelen kişinin yaptığı açıklamalayla Eş Başkanın açıklamarı aynı olurdu. Kendilerini check etmeleri gerekir. Başbakan Yardımcısının yaptığı açıklama ortadadır. Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama da nedir silahların bırakılmasıdır. Ne istendi de hükümet vermedi 12 yıldır.

Bugün söylendi: Kimlik, ret politikalarını biz kaldırdık, ,inkar politikalarını biz kaldırdık.Orada iş makinaları yakılıyor. Samimi bir yaklaşım yok. Benim Kürt kardeşimi Yüksekova’dan uçağa binecek neden rahatsız oluyorsun. Şimdi Van’dan biniyor, havalimanı bitse Yükseova’dan onlar diyor "İstemezük" Samimiyet testini önümüzde çok daha açık göreceğiz. Uygulama…. Uygulama… uygulama… 

FAİZ KARARI

Bunlar dedikodu. Faiz konusundaki duruşumu biliyorsunuz. Devletin borçlanma faizinde büyük mücadeleler sonucunda geldik. Bir de faize karşı duran arkadaşlarımız var. Bugün 1 puan faizin bu ülkeye maliyeti 2,5 milyon dolardır. Bunlar akıllarını peynir ekmek ile mi yediler bu kadar düşük faiz var. Bize ne oluyor peki.  Burada çok ciddi bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Yüksek faizi savunan bu ülkeye ihanet içindedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dolarizasyon01 Mart 2015 23:46

    Danışıklı dövüşten başka bir şey değil. Neden bir telefonla halledilecek birşeyi medya üzerinden ve kavga eder gibi faiz tartışması yapılarak dolar bilinçli şekilde yükseltiliyor. Bir toplumun zekasıyla bu kadar mı alay edilir inanılmaz..

  • betoncular01 Mart 2015 23:00

    kriz geliyor belli ki. taktik şu şimdi faizler düşse dolar çıkacak erdem başçıya tamam faizi düşürdün ama geç kaldın krizi sebebi sensin diyecek yok faize düşürmese kriz gelse yine başçı sebebi sensin diyecek. bu mal toplum da bunu yiyecek. paralar betona gömüldü sanayi gelişmedi ve sonunda kriz kesin olacak

  • mütehahit01 Mart 2015 22:20

    inşaat lobisi var ne faizi

  • Ekonomist01 Mart 2015 19:43

    MB başkanının istifa etmekten başka şansı yok, zira arkasında güçlü bir hükümet bulunmuyor.

  • Vatandaş01 Mart 2015 19:05

    Hiç o ballı maaş bırakılıp gidilir mi başçı ? Görevini çok iyi yaptın , faiz lobisi sayende malına mal kattı , bu ülkenin paraları uçup gitti , kimin derdine ... Boş ver sen bak dalgana işini çok iyi yapıyorsun !

  • checkup01 Mart 2015 16:19

    Faiz konuşmalarıyla bizzat CB tarafından yüksek tutuluyor.

  • bulo01 Mart 2015 16:00

    Sayın başçı eden bu kararda hala ısrarcısın. CB nın istediği orana faizi düşürmemekte inat ediyorsun. bir gece faizi 1 puana indir ve çek git bas istifanı arkana bakma. Doların kaça çıkacağı siyasileri ilgilendirmiyorsa sana mı kaldı doları düşünmek hergün yediğin fırçalara doymadın mı hala. Piyasalar senin istifa etmemekte direnmen yüzünden alt üst oldu. Bir iyilik yap bas istif anı sevindir herkesi yediğin fırçalardan da kurtulursun.

  • acemi01 Mart 2015 13:38

    dolar lobisi faiz lobisni döver

  • Borsacı01 Mart 2015 12:34

    Koskoca CB. bir bürokrata bu kadar veryansın ediyor bürokrat hala o koltukta nasıl kalabiliyor ? Birazcık onurun varsa istifa et başçı , faiz lobisine çalışmayı bırak millet için çalış ...

  • murat01 Mart 2015 10:39

    cumhurbaşkanımız erdem başçıyı yanına çağırır ya isrifa et yada faizleri düşür der,kimsenin ruhu bile duymaz,gereken yapılır,adama ikide bir hakaret edilmesi beni bile üzzüyor,bazen danışıklı döğüşmü diyorum,bazen gelebilecek krize günah keçisi aramamı diyorum yanıt veremiyorum bir türlü.

  • dfsdfs01 Mart 2015 02:45

    faızlerı dusurmek ekonomıye fay dalıdır

  • DİKMEN 201201 Mart 2015 00:00

    YAV YETER BE YETER SEN KONUŞTUKÇA BORSA BATTI,ELİMİZDEKİ ÜÇ KURUŞDA BATTI,YETER ARTIK SANA KIZMAYA BAŞLADIM,ÜYESİ OLDUĞUM,SANDIK BAŞKANI OLDUĞUM BU PARTİDEN SENİN BU TAVRIN YÜZÜNDEN SOĞUMAYA BAŞLIYORUM YETER ALLAH AŞKINA BIRAZ SUS ALLAH AŞKINA!BU KADAR KONUŞACAĞINA DEĞİŞTİR DE KURTULALIM HERGÜN BU DERTDEN .

  • Tolga28 Şubat 2015 23:45

    Arkadaşlar merkez faiz indirince vatandaşın bankadan aldıgı kredi faizi değişmiyor.Acaba birileri doları 20 yıldır topladıda şimdide yüksektmeye mi çalışıyor..Uyu Türkiyem uyu uyuda büyü!!!!

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL28 Şubat 2015 23:44

    Suudi Arabistan , nakit zengini sultanlar , kardeşlik , borsa istanbul , mal kelepirken alınır , parçaları birleştirin bakalım , what can i do sometimes look at the tabela

  • Ops28 Şubat 2015 23:40

    Akp li olarak artık yeter konuştukça dolar dahada çıkıyor. Millet için en büyük zarar bu..konuşma dolar durmuyor zaten varsa derdin çağır MB sını bas fırçala ama sen medyanın önünde bağırıp çagırırsan iyi yapmış olmuyorsun Recebim.

  • Omar28 Şubat 2015 22:35

    2,5 milyon deyil 2,5milyar dolar para Babaları faizden geçiriyor.faizi tiçaret olarak Görenler.

  • realist28 Şubat 2015 22:25

    faiz lobisi subjektif ama inşaat lobisi reel

  • index28 Şubat 2015 21:59

    yeni türkiye,yeni anayasa ve başkanlık sistemini istiyoruz...

  • Ozgur Gg28 Şubat 2015 21:41

    Sakın istifa etme Başçı.

  • Mehmet Ali Taşdemir28 Şubat 2015 21:26

    Faizi düşürelim ama döviz hortluyor.Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.Peki ne yapalım kimse faiz ve dövize karışmasın piyasa karar versin.Bakın kendiliğinden ikiside düşer.Ama müdahale ederseniz hepimiz kaybederiz.

  • yoksul28 Şubat 2015 20:02

    Peynir ekmek olsa millet yiycekde yok

  • Analist28 Şubat 2015 19:49

    RTE inatçıdır, ama MB başkanı daha inatçıdır, zira arkasında güçlü bir hükümet var!

  • mehmet28 Şubat 2015 19:35

    aynı indirim mücadelesini çalışanlarda alınan veriler içinde göstermek lazım

  • VATANDAŞ28 Şubat 2015 19:17

    BOŞ VER MERKEZİ ET FİYATLARI ARTTI