E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Babacan'a kaynak soruları ---

Ali Babacan'a kaynak soruları

Ali Babacan'a kaynak soruları
08 Ekim 2015 - 17:09 borsagundem.com

Ak Parti'nin önemli isimleri Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı seçim vaatleri ile ilgili Ali Babacan'a ne sordu

Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikcan AK Partili milletvekili adayları Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı’nın seçim vaatleriyle ilgili olarak Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan’a sorduğu soruları Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'le sohbetinden aktararak yazdı.

İşte Çevikcan’ın yazısının ilgili bölümü:

Tuğrul Türkeş’le canlı yayın sohbetimizden aktarmak istediğim ikinci bölüm ise Ak Parti’nin, 4 Ekim günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 1 Kasım seçim beyannamesine ilişkin.

“Yeni partimle ilgili, dürüstçe bir iç bilgi paylaşayım. Seçim beyannamesinin açıklandığı gün, Sayın Başbakan’ın konuşması bittikten sonra yan tarafta bir yere yemeğe geçtik. Tesadüfen benim oturduğum masada Hayati (Yazıcı) Bey vardı. Sonra Binali (Yıldırım) Bey de geldi, Ali Babacan da benim yanıma oturdu. Herkes orada yemek yiyor. Hayati Bey, gayet ciddi şekilde Ali Babacan’a döndü dedi ki; ‘Bu kadar lafı ediyoruz, bunun kaynağını hazırladınız mı?’ Yani iç bir tartışma. Ondan sonra Ali Bey, ‘hazırladık’ dedi. ‘Nereden bulacaksınız?’ derken bu defa Binali Bey dedi ki; ‘Bunu bir defalık ya da iki defalık vermek bir şey değil, bunu sürdürülebilir kılacak mısınız?’ Sayın Babacan bunların hepsini, yani bu 16.5 milyar ek yükün kaynağını ve nasıl sürdürülebilir olduğunu anlattı. Öğle yemeği sırasında bunu konuştuk. Ben de açıkçası çok bilgilendim orada. Ve ikna da oldum. Daha da mühimi, iki bakanlık yapmış şahıs, ‘iyi bir şey söylendi’ diye düşünerek değil, parti açısından kaygı duyarak, ‘tamam bunları söyledik de bu 16.5 milyarı nereden buluyorsun, buldun mu?’ diye direkt Sayın Babacan’a sordular. Babacan da bununla ilgili yaptıkları çalışmaları, bunların nereden karşılanacağını, bugüne kadar ne kadarının karşılanmış olduğunu, ne kadarının da karşılanabileceğini anlattı. Sayın Başbakan, başka masadaydı. Tesadüfen oturduğum masada yaşandı bunlar.”

 Türkeş, bunu anlatınca, “Parti içinde bile soru işareti mi var yani vaatlerin gerçekleşmesiyle ilgili?” diye sordum.

 “Hayır, soru işareti değil. Diyorlar ki bunu söylüyoruz ama bunu sürdürülebilir kılacak kaynağı ayarladık mı? Muhalefetteyken söylemek kolay. Asgari ücret 2 bin lira, 2 bin 500. Yok mu artıran; 3 bin. Nasıl olsa iktidara gelmeyeceksin, söylersin bunları. 1 Kasım’dan sonra iktidar olacak bir parti yutkunarak konuşmak zorunda.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cgursel08 Ekim 2015 22:55

    kaynak kolay kajdar aldım araba 100 tl 55 tlsi ötv, kaynakta sıkıntı yok.

  • Emekli08 Ekim 2015 21:12

    Emekli aclik sinirin altinda yasamaya bakiyor,kaynak yok bazilarina cerez parasi kaynak var oglemi?bizdende size oy yok.

  • Demokrat08 Ekim 2015 18:56

    Sn.Mehmet SİMSEK kaynakgi nerede bulacaklar demişti.Şimdi kendi seçim vaatleri muhalefetle uyumlu gözüküyor. 1) AKP nin kaynağı nedir.? 2) Kaynak için beni ikna etsin oyum CHP ye diyen Sn.Mekmet SİMSEK oyunu CHP ye vermesi gerekmiyor mu?

  • Pargali08 Ekim 2015 17:25

    Akp siyasileri adım atarken başkan dan izin almadan yapamazlar bu vaadleri diğer 3 parti saraya giden ödeneği kesip halka dağıtacak ama akp bunu kesemez babacan da biliyor bu kaynağının nasıl verileceğini ama cesaret edemiyor Emin hnm mağaza kapatıyor bunlar nerden karşılanıyor milyonlarca para lukse harcaniyor üretmiyen saray sadece tüketiyor bunu hepsi biliyor

  • hasan08 Ekim 2015 17:24

    memurun maaş dengesizliklerine bi son verseniz. mühendisin maaşı yerlerde sürünüyor. merkezdeki mühendis ile teiaştaki müh. aynı maaşı almalı.